Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de gener del 2012 | 19:38
Recull de premsa · Política

"És ben segur que l'estat espanyol actuarà de totes les maneres possibles per a impedir que Catalunya sigui un estat"

Oriol Junqueras: "ja ens agradaria a nosaltres d'intercanviar el Regne Unit per" l'estat espanyol.

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, es fa ressò de les darreres novetats en la possible independència d'Escòcia en un article publicat al setmanari El Temps. Junqueras admet que "des d'una perspectiva catalana, la sensació és que ja ens agradaria a nosaltres d'intercanviar el Regne Unit amb un estat espanyol que –dit suaument- té una concepció de la democràcia molt limitada".

Tot i això, el republicà diu que "que Londres accepti que Escòcia decideixi el seu futur [...] és simplement normal en un estat democràtic". En canvi, diu Junqueras, "ja no és tant normal ni tant democràtic que el govern britànic vulgui imposar unilateralment les condicions d'un referèndum escocès". En aquest sentit, el president d'ERC recorda que "els independentistes escocesos estan convençuts que, com més intromissió hi hagi per part del govern britànic, més creixerà el suport a la independència". Si això és així, diu Junqueras, "podem albirar amb optimisme el dia que els catalans fem un referèndum vinculant [..] perquè és ben segur que l'estat espanyol actuarà de totes les maneres possibles [...] per impedir que Catalunya esdevingui un estat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat