Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de juliol del 2011 | 16:49
Recull de premsa · Política

J. Font: "Cal recuperar l'autonomia, la veu i la visibilitat del socialisme català al Congrés"

"Descavalcat després de molts anys, el socialisme català ha d'aprofitar per fer net i regenerar-se. Ha d'actualitzar les seves propostes i connectar amb les noves energies de la gent".

Jordi Font

El catedràtic de Geografia i Història i ideòleg i fundador de l'ala catalanista del PSC, Jordi Font, ha fet una crida al PSC a tenir veu pròpia al Congrés: "Tres són, a parer meu, els principals reptes: Articular [...] un nou relat d'esquerres, en resposta a l'assalt de la democràcia pel capitalisme global més salvatge [...]. Aquest nou relat hauria de donar lloc a una "aliança catalana de progrés", allunyada de la coalició freda i superestructural que va ser el tripartit".

El segon dels reptes a assolir en el partit dels socialistes de Catalunya ha de ser, segons l'autor de l'article PSC, tres reptes és "implicar-se plenament en la renovació de la política i de la democràcia, amb la incorporació de les llistes obertes i de la correcta vinculació entre electes i electors". Font ha indicat que això ha de comportar unes "eleccions primàries sobre la base de censos públics" i "l'establiment de noves formes de participació i d'autogestió ciutadanes".

Finalment, l'autor de l'article ha fet una crida a "recuperar l'autonomia" del PSC, així com "la veu i la visibilitat del socialisme català al Congrés dels Diputats, superant la posició minusvàlida en què va deixar-lo el 23-F i retornant a l'estricte compliment dels pactes fundacionals del PSC i de la relació d'aquest amb el PSOE".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat