Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de d'abril del 2011 | 18:05
Recull de premsa · Política

J. Tardà: "Al PP i al PSC el somriure burleta cap a les consultes se'ls ha anat congelant"

Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés, ha constatat que el debat sobre la independència de Catalunya i el dret de decidir "està al centre del tauler de la política catalana".

Al PP i al PSC el somriure burleta cap a les consultes se'ls ha anat congelant"

Joan Tardà

Una realitat que, segons Tardà, ha provocat que "al PP i al PSC el somriure burleta cap a les consultes se'ls hagi anat congelant". A un article publicat a El Siglo, Tardà ha explicat que "centenars de milers de ciutadans catalans [...], hagin exercit el dret a vot o no a les consultes, debaten sobre els pros i els contres" de la independència de Catalunya, motiu pel qual l'autor de l'article El PSC, retardat davant la consulta de Barcelona ha insistit en que "vivim temps vertiginosos en els quals res ja no apareix davant la mateixa societat com a immutable, ni tant sols la unitat d'Espanya".


Sobre aquesta qüestió, Tardà ha indicat que la normalització del debat sobre l'Estat propi "demostra que el mateix debat independentista ha irroput a l'escenari de forma absolutament desacomplexada" donat que la ciutadania ha captat, finalment, l'existència d'un "vertader espoli econòmic que condiciona l'Estat del Benestar". "Un desequilibri fiscal -ha continuat l'autor de l'article- mantingut per part d'un Estat que, a cavall d'una catalanofòbia sostinguda a l'imaginari espanyol, ha espremut Catalunya fins a extrems desesperants".

Finalment, Joan Tardà ha conclòs que les reaccions de PSC i PP es deuen a "una realitat política" expressada, segons l'autor de l'article, per un càrrec del PSC en un debat: "A l'altre cantó de l'Ebre només es prendran seriosament (el federalisme) quan vegin clarament les orelles del llop de la creixent afecció al dret de decidir i l'independentisme".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat