En un article al Punt Avui la consellera de la Presidència, Neus Munté, fa una reflexió al voltant de la carta que el president Mariano Rajoy ha dirigit a tots els catalans i al respecte afirma no entendre "com ens pot tractar amb tanta prepotència i paternalisme".
Així, per la consellera "Cap demòcrata no hauria de sentir-se cansat ni de les eleccions ni dels partits polítics, i qualsevol persona que es dediqui al servei públic ho hauria de reivindicar, ni que sigui per respecte a si mateix, i a la feina que fan les persones que es dediquen a la política" com si afirma estar-ho Rajoy quan ens diu "Imagino el cansament de les eleccions, les campanyes, els partits i també de nosaltres, els polítics", diu. I hi afegeix: "Més, si és possible, a Catalunya."
Precisament en relació a aquesta última afirmació es mostra Munté especialment molesta " Però això no és tot: per quin motiu creu el president Rajoy que aquesta situació de suposat cansament es dóna particularment a Catalunya? Aquí no vam haver de repetir eleccions i si ara en l'àmbit de tot l'Estat es vota el 26 de juny és per la incompetència dels grans partits espanyols. Els catalans estimem la democràcia i no tindrem mai mandra d'exercir-la. Tant és així que volem decidir el nostre futur polític mitjançant un referèndum, i si algú està cansat de les eleccions i la democràcia no som pas nosaltres".
Pel que fa a la suposada predisposició al diàleg de Rajoy afirma Munté "No és veritat. Si fos així estaria disposat a escoltar sense prejudicis i a negociar per trobar una sortida possible a la situació que vivim. No es pot parlar de diàleg quan et negues a seure entorn d'una taula per abordar la qüestió catalana".
Munté també ironitza sobre la diferent manera en la que el president Rajoy i ella mateixa interpreten que vol dir avançar o fer marxa enrere "Comparteixo únicament el darrer paràgraf de la carta del president Rajoy, on insta els catalans a decidir si volem continuar avançant o decidim fer marxa enrere. Tot i així, segur que tenim perspectives diferents. Entenc que, des del seu punt de vista, continuar avançant vol dir votar-lo a ell. O sigui, l'immobilisme, la nul·la sensibilitat social i territorial".
I acaba "Crec sincerament que per a la majoria de catalans continuar endavant vol dir perseverar en el camí que hem triat entre tots, i que no és cap altre que la construcció d'un estat que treballi a favor de tots nosaltres, de les nostres institucions i dels nostres drets nacionals. Aquestes són les nostres prioritats a l'hora de continuar avançant"