Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de setembre del 2012 | 17:33
Recull de premsa · Política

Nadal: "Resulta extraordinàriament frustrant que les elits es desentenguin de la convocatòria de dimarts"

"Resulta encara més alarmant que els grans partits no s'hagin situat de manera desinhibida i activa al capdavant del debat que mobilitza més gent i de manera més transversal".

L'escriptor i ex director del diari El Periódico, Rafael Nadal, ha lamentat a un article com n'és d'"estrany" aquest país, en el qual "els ciutadans marquen el pas i els polítics hi corren al darrera, fent càlculs sobre si els convé atrapar els manifestants o deixar-los marxar al seu aire".

A l'article Els orfes de l'Onze de Setembre, Nadal ha continuat lamentant les exigències que els partits polítics reclamen a la ciutadania: "El moment és excepcional -venen a dir- i exigeix que tots aparquem les nostres aspiracions [...]. Serien apel·lacions a la responsabilitat i al seny ben legítimes si no fos que procedeixen dels mateixos sectors que els darrers quatre anys s'han negat a aparcar els seus interessos partidistes i a consensuar polítiques col·lectives de sortida de la crisi".
Sembla que CiU esperi que d'altres li aconsegueixin la independència per després governar-la. La coalició ha de donar la cara"
"Ens criden a valorar l'excepcionalitat del moment ─ha insistit─ els mateixos líders que no han trobat prou excepcional ni prou dramàtica la crisi com per a relegar els seus objectius corporatius i que no han tingut escrúpols a l'hora de carregar en exclusiva sobre les espatlles de les classes mitjanes i treballadores el pes dels sacrificis exigits". En aquest sentit, i sobre la concentració del proper dimarts amb motiu de la Diada, Nadal ha dit que resulta "extraordinàriament frustrant" que les elits del país "es desentenguin" de la convocatòria.

"Resulta encara més alarmant que els grans partits no s'hagin situat de manera desinhibida i activa al capdavant del debat que mobilitza més gent i de manera més transversal" ha sentenciat. L'autor de l'article finalment ha denunciat que és en moments com aquest que "costa d'entendre per què serveix la política", quan una part important del país "ja no aguanta els greuges que arriben des de la política espanyola" i per una banda els líders del PSC "argumenten que no poden assistir a una manifestació independentista, perquè no ho són" i per l'altra "la prudència d'alguns sobiranistes frega la inhibició".

"De vegades sembla que CiU espera que d'altres li aconsegueixin la independència per després governar-la. La coalició ha de donar la cara" ha reblat sobre la prudència d'alguns. Nadal ha conclòs que tem "una vegada més", que a l'endemà de la manifestació "no hi haurà ningú per liderar i governar l'èxit de la marxa" i convertir-la en "projectes concrets (ni tan sols per a calmar els dubtes i les pors dels que no compartiran l'acte)". "Una vegada més ens tornaran a deixar sols" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat