Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de d'abril del 2011 | 16:48
Recull de premsa · Política

S. Gordillo: "L'Espanya plural s'esfuma però els catalans han enfilat un camí propi. El seu marc és Catalunya"

La consulta per la independència del proper diumenge a la ciutat de Barcelona és un referèndum, segons el periodista, "sense valor jurídic, però amb una forta càrrega política".

Saül Gordillo

El periodista Saül Gordillo ha celebrat que les consultes sobre la independència que se celeben arreu del territori suposin unes trobades en les quals un president de la Generalitat en exercici "i també un expresident carismàtic" es pronunciïn per primera vegada "sobre la sobirania plena amb una papereta": "Han dit , i encara que la papereta no tingui el valor d'un referèndum oficial el missatge que han llançat el president i l'expresident és inequívoc. És la prova, una més, que el país ha evolucionat i que l'eix sobiranista és el carril per on llisca el moviment".

El periodista ha indicat que el "corrent de fons" de la societat catalana iniciat a Arenys de Munt ha de culminar aquest diumenge a Barcelona "amb èxit". "Pendents de conèixer la xifra exacta de participació a la ciutat –ha continuat l'autor de l'article Votar per la independència- [...] el triomf de les consultes rau en l'arrelament territorial, la capacitat de mobilització de sectors crítics amb la política institucional, l'entusiasme que ha generat transversalment i les complicitats que s'han teixit".

Gordillo ha conclòs que la consulta del proper 10 d'abril es fa a Barcelona i "contra la voluntat d'alguns" perquè "finalment, la política formal ha hagut de pujar al carro de la política de caire cívic".: "L'Espanya plural s'esfuma, però els catalans que s'han il·lusionat amb les consultes han enfilat un camí propi. Han deixat d'estar pendents d'Espanya i mentalment el seu marc és Catalunya. El diumenge de la consulta d'Arenys de Munt vaig veure gent gran emocionada. Gent que va patir la dictadura. Diumenge milers de barcelonins podran compartir aquesta il·lusió".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat