Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de març del 2016 | 13:10
Recull de premsa · Política

Soler: "Una bona notícia per a la pau"

En un article al diari Ara Toni Soler considera que "la sortida de la presó d'Otegi és una gran notícia per a la pau a Euskadi" un procés que no està, ni de molt, culminat, encara que les armes hagin callat— i és una bufetada per a tots els qui han utilitzat la lluita contra el terror com

una excusa per liquidar un moviment polític que ara mateix té una posició ferma i consolidada a les institucions basques".

Soler ens diu d'Otegi que "no em sento a prop dels qui el comparen amb Nelson Mandela o Mahatma Gandhi" però també afirma respecte aquest  "no tinc dubte que Otegi és una persona intel·ligent, que va entendre —per imperatius polítics i ètics— que la violència d'ETA havia d'acabar i que l'independentisme basc havia d'emprendre un altre camí. Un líder que va tenir l'audàcia d'encapçalar un procés de canvi històric, del qual avui dia es beneficien tots els seus conciutadans".

I tot això considera Soler és "el que l'ha mantingut en presó durant sis anys, com a pres polític (diguem-ho amb totes les lletres), mentre criminals confessos com els generals Enrique Rodríguez Galindo i Alfonso Armada, condemnats a llargues penes de presó, es beneficiaven d'indults arbitraris. I en culpo un aparell de l'estat miop i venjatiu, que ha tractat Otegi no com un actiu per la pau, sinó com una amenaça per a la unitat d'Espanya".

I acaba "el més rellevant és que l'home que més va fer per accelerar el final d'ETA, assumint errors i culpes, pot dormir de nou a casa seva i servir els seus ideals amb llibertat. Un pas més cap a la normalitat, en un Estat que encara fa seure al banc dels acusats dirigents polítics qu no em sento a prop dels qui el comparen amb Nelson Mandela o Mahatma Gandhi. no em sento a prop dels qui el comparen amb Nelson Mandela o Mahatma Gandhi.e al seu moment van gosar posar urnes al carrer".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat