Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de novembre del 2015 | 12:09
Recull de premsa

Portabella:"Cop d'estat,patent de Guerra"

En un article al Punt Avui el periodista David Portabella fa referència a com es descriu i de quina manera han anat adjectivant  el procés català des de Madrid a mesura que aquest ha anat evolucionant . Es fixa sobretot  Portabella amb les declaracions fetes per Alfonso Guerra.

Aixi Portabella afirma "el que un dia no tan llunyà va ser observat i descrit culinàriament com "el suflé català" va esdevenir aviat "el desafiament" i, més tard, va derivar en "el órdago" i després "quan ja havia calat que el que al nord de l'Ebre era "el procés" es traduïa com "el órdago" al sud de l'Ebre, una nova nomenclatura ha nascut ara amb la resolució de desconnexió pactada per Junts pel Sí i la CUP: "el cop d'estat".

Per Portabella aquest "terme tampoc és innocent i, a diferència dels anteriors, de paternitat difusa, aquest té un autor intel·lectual reconegut: el socialista Alfonso Guerra" i diu 
"Una virtut d'imposar l'al·lusió al cop d'estat és que obre la porta a penes amenaçadores, perquè ni la Constitució ni el Codi Penal tenen cap article que condemni el suflé. "Guerra va dir que és un cop d'estat a càmera lenta i té raó. Des del punt de vista polític, és un cop d'estat, i no obeir seria un delicte de rebel·lió".

I acaba  dient "Però els drets d'autor del quadre Paisatge català amb cop d'estat al fons, irònicament, els té qui als anys vuitanta ja va advertir que "a Espanya no la coneixerà ni la mare que la va parir".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat