Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de març del 2015 | 19:06
Recull de premsa

Rahola: "La il·lusió retornarà amb el primer tam-tam que faci l'ANC i probablement amb més força que mai"

"Tampoc no cal convèncer els contraris, si creuen que tot això s'ha desinflat. La seva confiança no canvia la realitat catalana, només distorsiona la mirada".

La periodista Pilar Rahola ha criticar ERC a un article: "Des que ERC va decidir no acceptar l'oportunitat històrica de la llista única --cometent l'error més greu de la seva història, i si no, temps al temps-- el procés ha transitat per viaranys complicats, i a hores d'ara, encara hi ha una part del relat per reescriure".

"Ningú no sap, en aquests moments --ha continuat--, com serà i com anirem al 27-S, si amb Unió, si sense, si amb acord sòlid, si feble, si ERC i CDC ben travades, si campi qui pugui, etcètera. És a dir, ho sabem gairebé tot, però no sabem gairebé res".

A l'article Globus desinflat Rahola ha dit que amb tot, i per tot, "em sembla normal que tots els antiprocés que cavalquen arreu gaudeixin d'uns dies de pau espiritual, convençuts que el procés era un suflé i que s'ha desinflat" ja que l
'"error que cometen és justament el del suflé": "Tot el que ha passat i passa a Catalunya té raons molt fondes i no respon a un cabreig momentani sinó a una fatiga secular. A més, l'Estat no ha parat d'irritar els catalans [...], i no sembla que hi ha hagi raons per canviar de parer".

La periodista ha sentenciat que ara "més aviat el que hi ha en el sobiranisme és desconcert pels embolics polítics i relaxament després de la hiperventilació, cosa raonable", i ha conclòs estar "convençuda" que si l'àmbit polític no fa "disbarats --i ara la unitat del procés no és una petició, sinó una exigència-- la il·lusió retornarà amb el primer tam-tam que faci l'ANC i probablement amb més força que mai" perquè hi ha "ganes de tornar a mobilitzar-se i hi ha moltes ganes de culminar el viatge".


"Tanmateix, tampoc no cal convèncer els contraris, si creuen que tot això s'ha desinflat. La seva confiança no canvia la realitat catalana, només distorsiona la mirada amb què ens observem. I errar la mirada és errar l'estratègia" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat