Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de d'octubre del 2015 | 13:35
Recull de premsa

Ramoneda: "Cinc tesis sobre el 27-S"

En un article al diari Ara el periodista Josep Ramoneda exposa  cinc tesis sobre el 27-S. Així, afirma Ramoneda "L'independentisme ha virat a l'esquerra . L'eix s'ha desplaçat. En buscar refugi en la llista única, el nacionalisme moderat s'ha desdibuixat" fet que" desmenteix dos tòpics recurrents:

Barcelona · que tot independentista és nacionalista i que l'independentisme —en tant que expressió del nacionalisme— és un instrument de dominació de la burgesia catalana".

Segona "L'independentisme té espai per créixer" i "A l'independentisme li queda encara molta feina per fer en l'acumulació de capital electoral, que és la principal arma de què pot disposar".

Tercera "No es pot estar sempre en situació d'excepció política.No es pot fer un govern només per executar un full de ruta independentista, de dubtosa execució pràctica, donades les relacions de forces existents. Cal definir una política econòmica i social, donar governabilitat al país".

Quarta "El discurs de la fractura conté una certa voluntat preformativa" ja que diu Ramoneda "S'insisteix en els perills de confrontació entre catalans i de fractura de la societat. Al meu entendre la fractura real que hi ha a Catalunya és la social: les profundes desigualtats que han crescut enormement amb les polítiques d'austeritat.

I cinquena i última "Que el president Mas no sigui reelegit podria allunyar part de la dreta catalana de l'independentisme" del que afirma "El mite del seu lideratge és en bona part una construcció dels seus adversaris, començant pel govern del PP, en la seva obsessió per posar rostre a l'enemic i creure's que si el descavalcaven a ell liquidaven el problema" per concloure "La gent de dretes és unitària fins que sospita que ja no té la paella pel mànec".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat