Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de d'abril del 2013 | 16:49
Recull de premsa

Rull: "Artur Mas ha de ser el president de l'estat català"

"El procés no culmina amb la consulta, culmina amb el fet concret d'assolir l'estat propi. [...] Mas ha de ser el president d'aquest estat català perquè és una de les peces més importants per garantir l'èxit d'aquest procés".

A una entrevista al diari Ara Josep Rull, secretari d'organització de CDC, ha afirmat que el procés de transició nacional de Catalunya no clou amb la consulta sinó amb l'Estat propi i que Mas, en aquest procés, "és una de les peces més importants per garantir-ne l'èxit".

"Mas ha de ser el president d'aquest estat català" ha dit Rull, qui també ha afegit que el 'pinyol' convergent i les persones properes al President estan cohesionades: "La cohesió del partit en aquests moments és sòlida, perquè és el conjunt del partit que ens ha demanat que anem cap on volem anar. [...] CDC és una pinya, però hi ha algú a qui li interessa que es faci soroll, que hi hagi la percepció que no hi ha prou solidesa en això".
Al final, el que prevaldrà no són les opinions d'alguns, per molt poderosos que siguin, sinó la força dels vots"
L'entrevistat ha deixat clar quins són els passos que seguirà el govern català: "Tenim molt clar quines són les fases del procés. La primera és una consulta negociada. La segona: la llei de consultes, que estem elaborant i que ens ha de permetre actuar des d'una llei emanada d'un Parlament legítim i democràtic. Aquesta és la idea força que volem traslladar i aquest és l'exercici de sobirania que ens veiem legitimats a fer".

Sobre l'impediment de l'Estat a la celebració de la consulta i el pla B del govern, Rull ha dit que "hi haurà d'haver un moment, algun punt, en què haurem de fer un exercici de sobirania". Rull, però, no ha volgut destacar excessivament el paper dels poders fàctics catalans en el procés de transició nacional: "Cal traslladar que la força de la gent és el que acabarà sent determinant, perquè la democràcia són els vots que entren a les urnes. [...]. Evidentment, una actitud més favorable dels que són capaços de generar opinió i prendre decisions en aquest país hi pot ajudar.[...] Al final, el que prevaldrà no són les opinions d'alguns, per molt poderosos que siguin, sinó la força efectiva dels vots".

Finalment, Rull ha no ha descartat una declaració unilateral d'independència, però l'ha condicionada a una consulta prèvia: "La declaració unilateral no es produirà si no hi ha la consulta prèvia, si no hi ha la decisió de les urnes. Aquest és un element bàsic. La legitimitat democràtica hi ha de ser, perquè això és el que ens demana la comunitat internacional."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat