Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de de maig del 2016 | 12:47
Recull de premsa · Seguretat

Benach: "La nostra policia"

En un article al diari Ara l'expresident del Parlament, Ernest Benach,afirma que "els professionals que tenen avui les plantilles policials a casa nostra sovint han de fer la seva feina amb una incomprensió que no escau als estàndards d'un país normal, d'una societat democràtica".

Per a Benach "Primer Sants, ara Gràcia... La Barcelona ocupada va mostrant diverses cares. Hi ha una cara que tothom valora, fins i tot l'actual oposició convergent per boca de l'alcalde Trias. És la cara de la feina social que molts joves fan de manera altruista i desinteressada. Però hi ha una altra cara que ho engega tot a dida, la cara de la violència injustificada. I quan això succeeix la intervenció policial es fa necessària i el peix es mossega la cua. Sortim del diàleg i les bones intencions i entrem de ple en la irracionalitat. La solidaritat i les causes nobles s'esvaeixen enmig del fum dels carrers de Gràcia. S'ha fet fosc, negra nit. La democràcia s'ha afeblit una mica més".

A més a més ens recorda que "La llei de la policia de Catalunya especifica que la policia del país són els Mossos d'Esquadra i les policies locals. Cal dir que en els 40 anys de dictadura feixista, els cossos de seguretat de l'Estat (fossin grisos o verds) van tenir un paper molt directe en la repressió de les forces democràtiques i els seus representants. Això va crear, i era plenament justificat, una autèntica aversió cap a les forces policials, cap a la policia, així, en genèric" i afegeix al respecte "I aquesta prevenció cap a les policies s'ha allargat en el temps i ha acabat per contaminar les policies pròpies del país, els Mossos i les policies locals. És cert que la presència dels cossos i forces de seguretat de l'Estat a Catalunya en el moment del desplegament de la nostra policia, tot i que tècnicament devia ser necessària, no ha facilitat gens les coses".

Sense obviar que "I de Catalunya estant és evident que no tot s'ha fet bé, i que algunes actuacions policials no han ajudat gens a crear aquesta necessària proximitat que hi ha d'haver entre una policia i els ciutadans de la societat que han de protegir" Però dit això, també éns diu "és cert que els professionals que tenen avui les plantilles policials a casa nostra sovint han de fer la seva feina amb una incomprensió que no escau als estàndards d'un país normal, d'una societat democràtica".

I acaba dient "Catalunya és un país en permanent construcció, i com a tal també ha d'acabar de construir la seva policia, una policia democràtica, al servei del poble i del seu país, connectada amb el món i sobretot moderna. Tinc el ple convenciment que hi ha les bases per a fer-ho, sobretot generacions de mossos i mosses que també han fet d'aquesta complexa professió la seva opció de vida. Mereixen respecte i tenen tot el dret a guanyar-se l'estima de la ciutadania de Catalunya. No els podem negar aquest dret, que a més és un repte de país. Sentir orgull pels herois d'Idomeni, però sentir-ne també pels herois que ens garanteixen un país més segur cada dia, seria un signe de país normal"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat