Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de d'abril del 2015 | 18:44
Recull de premsa

Soler: "Bosch sap que ha de fugir com sigui del maniqueisme que tradicionalment ha enfrontat la lluita nacional i la social"

"Barcelona en Comú [...] rebrà molts vots independentistes; no intentar incorporar Ada Colau a l'espai central de la política barcelonina [...] afebliria el flanc social del procés sobiranista".

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que en un acte públic Alfred Bosch, alcaldable per Barcelona per ERC, es va "esforçar a presentar-se com a candidat de consens i, com a bon historiador, va adreçar-nos als anys trenta per conjurar el perill d'una fractura com la que hi va haver "entre la Barcelona de la Lliga i la de la FAI", una comparació agosarada, feta al servei del discurs de l'equidistància, tan hàbilment manejat per Carod-Rovira quan CiU i PSC es disputaven l'hegemonia".

"Bosch sap que ha de fugir --ha sentenciat-- com sigui del maniqueisme que tradicionalment ha enfrontat la lluita nacional i la lluita social a la Catalunya contemporània. Aquesta dualitat és letal per a ERC i en aquestes eleccions municipals amenaça de situar-la en una tessitura infernal: la d'haver de triar entre dues opcions que s'exclouen mútuament, i fer-ho des d'una posició d'actor secundari, és a dir, sense el privilegi d'obrir el ball".

L'autor de l'article Bosch i l'equidistància ha sentenciat que Bosch ha "d'intentar conjugar dues premisses", la primera: "després de l'acord del full de ruta entre Mas i Junqueras, molt pocs al seu partit entendrien que ERC col·laborés a desallotjar CiU del govern de la capital del país, si Trias és el cap de llista més votat". "Segona: Barcelona en Comú és una coalició molt més complexa del que sembla, i rebrà molts vots independentistes; no intentar incorporar Ada Colau a l'espai central de la política barcelonina [...] afebliria el flanc social del procés sobiranista" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat