Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de de maig del 2015 | 19:50
Recull de premsa

Soler: "El nostre SNP no el faran Mas i Junqueras; serà més aviat un Spanish National Party dirigit per Ciutadans"

"No m'estranyaria que Rivera intentés apoderar-se de la vella cantarella de la tercera via, proposés un arranjament federal i deixés de qüestionar l'escola catalana."

El comunicador i historiador Toni Soler ha indicat a un article que el panorama polític català "s'ha d'aclarir": "l'oportunitat d'un front sobiranista és més difícil de justificar; al cap i a la fi, la unitat és una estratègia defensiva, i el sobiranisme català no està pas acorralat, sinó instal·lat en una majoria sòlida i amb ànim d'expansió. La pluralitat juga a favor seu."

L'autor de l'article ha continuat explicant: "CiU té una envejable presència territorial, mentre que el PP perd terreny de forma accelerada; ERC, de bracet amb MES i Avancem, pot configurar un espai socialdemòcrata sobiranista que disputi l'hegemonia del PSC en el seu propi terreny. La CUP és la referència de l'esquerra alternativa a la Catalunya interior, i a l'àrea metropolitana de Barcelona".

A l'article El nostre SNP Soler ha explicat que, per contra, el vot unionista "tindrà tendència a concentrar-se en Ciutadans, que es troba en un cicle ascendent al conjunt de l'Estat". "Em pregunto què està barrinant Albert Rivera: ell sap que les seves opcions a Espanya depenen, en part, d'obtenir un molt bon resultat a Catalunya; i també sap que aquí no és percebut com un líder moderat sinó com el gran fustigador del catalanisme polític i de la immersió lingüística" s'ha qüestionat Soler.

"Ciutadans s'ha de centrar --ha continuat--, encara que sigui a contracor. No m'estranyaria que, murri com és, Rivera intentés apoderar-se de la vella cantarella de la tercera via, proposés un arranjament federal i deixés de qüestionar l'escola catalana; el que calgui per atreure els votants desorientats del PP, del PSC i del duranisme".

Finalment l'historiador ha conclòs que és el "depentisme (per dir-ho com Jofre Llombart) el que està a la defensiva i el que pot sentir la necessitat d'unir forces". "El nostre SNP no el faran Mas i Junqueras; serà més aviat un Spanish National Party dirigit per Ciutadans, un front resistencialista contra un ventall ampli i vigorós de forces independentistes de tendències diverses. ¿Algú preferiria que fos a l'inrevés?" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat