Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 de d'octubre del 2012 | 17:24
Recull de premsa

Soler: "El PSC ens proposa tornar al 2006, data de l'última reforma de l'Estatut"

"El país s'ha mogut (i CiU ho ha entès molt bé), i en canvi el PSC, que es vantava de ser el millor intèrpret de la voluntat dels catalans, s'ha quedat enrere".

El comunicador i historiador Toni Soler ha lamentat que el PSC proposi, a dia d'avui, tornar al 2006, data de l'última reforma de l'Estatut: "Com si no hagués passat res de rellevant en aquests últims anys. Com si Catalunya fos la mateixa".

A l'article Tard, massa tard Soler ha argumentat que en un moment de forta mobilització i debat ideològic el socialisme català "no sembla deutor de cap convicció profunda": "La indignació social és cosa d'Iniciativa (i de les CUP, hi haurem d'estar atents). La llibertat de Catalunya és la benzina que fa moure l'electorat sobiranista. I el PP i Ciutadans mobilitzen l'espanyolitat [...]. Els socialistes han passat del centre sociològic a la terra de ningú".

Soler ha explicat que la proposta federal del PSC té "un defecte de marca", i és la "falta de credibilitat" ja que ningú amb dos dits de front "pot creure que el PSOE es tornarà federalista de sobte". "La cançoneta del federalisme ens la canten des de fa 30 anys ─ha continuat dient─ i no ha tingut mai cap aplicació pràctica. Ni tan sols quan PSOE i PSC monopolitzaven el poder polític aquí i allà".
Sense el PSC serà més difícil fer entendre que un estat català és la millor garantia no només del progrés"
"Mentre el bloc sobiranista intenta construir un nou escenari per a Catalunya que ens doni veu pròpia a Europa, el PSC s'entesta a voler arreglar Espanya, oblidant que Espanya no vol deixar de ser el que és" ha sentenciat Soler. Finalment l'autor de l'article ha conclòs que el PSC "ens proposa tornar al 2006, data de l'última reforma de l'Estatut" com si "no hagués passat res de rellevant en aquests últims anys" i com si Catalunya "fos la mateixa".

"Com si el marc institucional espanyol no hagués expressar prou clarament on són els seus límits. És normal que els seus electors més inquiets no s'hi conformin. El país s'ha mogut (i CiU ho ha entès molt bé), i en canvi el PSC, que es vantava de ser el millor intèrpret de la voluntat dels catalans, s'ha quedat enrere" ha lamentat Soler. "I és una llàstima ─ha dit─, perquè [...] sense el PSC serà més difícil fer entendre a una part rellevant de la ciutadania que un estat català és la millor garantia no només del progrés i el benestar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat