Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de de desembre del 2014 | 20:58
Recull de premsa

Soler: "La meva sensació és que sumarien més tres llistes independentistes"

"Canviaria gustosament de parer si em demostressin el contrari. Necessitem una aposta guanyadora, 70 o més diputats que votin junts, estiguin o no en el mateix grup".

L'historiador i comunicador, Toni Soler, ha dit a un article que de raons per a la llista única "n'hi ha moltes" ja que aquesta és "la garantia que Artur Mas -un actiu indiscutible del procés- no se n'anirà cap a casa" i alhora la manera "menys traumàtica que té Unió per desfer-se del duranisme i enfilar-se, definitivament, al carro del sí".

"És l'opció que ofereix un resultat més nítid de cara a l'exterior. I potser -només potser- té un efecte mobilitzador" ha reblat, i s'ha preguntat: "¿Raons per a les llistes separades amb etiqueta comuna, com proposa ERC? També n'hi ha moltes".

"Visualitza la unitat estratègica des de la pluralitat. Impedeix que els partits unionistes s'apropiïn de la bandera de la regeneració. Evita que els maldecaps que pugui patir un dels partits ( verbi gratia, CDC) contaminin la resta. I potser --només potser-- conservarà vots rupturistes que estan temptats de confiar en Podem" ha resumit.

A l'article Primer, l'aritmètica Soler hi ha dit que "per molt que en diguem eleccions plebiscitàries, fins a sis llistes més tenen opcions d'obtenir representació; totes elles concorreran a les eleccions amb propostes concretes sobre l'atur, la regeneració política, l'habitatge, etcètera", una acció que "també l'ha de fer el sobiranisme, que s'ha fet un tip de dir que el procés és motor de canvi".

"¿Es pot fer això amb una llista unitària? Sí, si s'omple de contingut, a més de simbolisme. Però abans de decantar-me per una opció o una altra hauria de poder respondre a una pregunta clau: què suma més? La meva sensació és que sumarien més tres llistes independentistes, però canviaria gustosament de parer si em demostressin el contrari. Necessitem una aposta guanyadora, 70 o més diputats que votin junts, estiguin o no en el mateix grup. Si l'aritmètica ens acompanya, crec que la resta ens semblarà bé" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat