Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de maig del 2015 | 17:00
Recull de premsa

Soler: "Només els vots de CiU i ERC (i la CUP... si entra) es tindran en compte per jutjar si Barcelona és capital d'Estat"

"La premsa de Madrid porta dies ressaltant que la candidatura d'Ada Colau pot impedir una majoria sobiranista a Barcelona".

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que l'ANC fa campanya per aconseguir que els 400.000 barcelonins que van votar sí-sí el 9-N "donin suport a opcions sobiranistes a les municipals".

Aquest objectiu, segons Soler, "no és un repte fàcil, si tenim present que el 2011 la suma de CiU, ERC i la CUP amb prou feines va superar els 200.000 vots a la capital (només Maragall, als anys preolímpics, va arribar als 400.000)".

A l'article Capital o no Soler hi ha dit que el 24M no s'hauria de comparar amb un plebiscit, "però la premsa de Madrid porta dies ressaltant que la candidatura d'Ada Colau pot impedir una majoria sobiranista a Barcelona".

"Molta gent del PSC, ICV i l'esquerra alternativa -incloent-hi la mateixa Colau- van votar sí-sí el 9-N, però tots sabem que només els vots de CiU i ERC (els de la CUP també... si entra al plenari) es tindran en compte a l'hora de jutjar si Barcelona és més a prop o més lluny de ser capital d'estat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat