Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de desembre del 2014 | 17:02
Recull de premsa

Soler: "O exercim la sobirania o esperem que Pablo Iglesias solucioni els problemes de Madrid estant"

"La hiperactivitat (i la hiperexhibició mediàtica) dels nois de Pablo Iglesias posa en evidència la falta de concreció d'un horitzó independentista que no arriba mai del tot, mentre la crisi econòmica s'abat sense pietat sobre els sectors més necessitats".

L'historiador i comunicador, Toni Soler, ha dit a un article que l'embranzida de Podem "potser no afecta el nucli dur de l'independentisme, però compromet de forma seriosa les seves possibilitats de creixement".

A l'article El primer a sortir guanya Soler hi ha dit que fa només un any, "Espanya semblava condemnada a l'immobilisme, mentre que a Catalunya tot era possible; ara és el procés català el que sembla cronificar-se, després de moltes victòries simbòliques però cap d'efectiva" mentre que a Espanya s'entra en un any electoral "amb opcions certes d'un canvi de paradigma".

"Municipals, autonòmiques, generals: a partir de la primavera l'agenda política ja no la marcarà Catalunya --ha alertat--. L'eslògan Tenim pressa té més vigència que mai a casa nostra, però l'independentisme, si no s'espavila, pot perdre'n la titularitat. L'emotivitat és un material voluble".

Per això, l'autor de l'article ha assegurat que un cop assumit que ERC no s'integrarà en una candidatura unitària, Artur Mas "escolta les opinions dels que volen eleccions immediates per evitar que baixi el suflé sobiranista, i els que volen esperar a la tardor, convençuts que el sufléque baixarà és el de Podem". "La hiperactivitat (i la hiperexhibició mediàtica) dels nois de Pablo Iglesias posa en evidència la falta de concreció d'un horitzó independentista que no arriba mai del tot, mentre la crisi econòmica s'abat sense pietat sobre els sectors més necessitats" ha sentenciat.

Finalment Soler ha dit que "una vegada i una altra, el poder autònom català no pot fer altra cosa que constatar la seva impotència i la seva total subordinació als interessos d'uns ministeris que, si poguessin, el liquidarien sense manies" i ha conclòs que en aquestes condicions, "si una cosa sembla evident és que la fase autonòmica s'ha acabat": "O exercim la sobirania per arreglar els nostres problemes des d'aquí, o esperem que Pablo Iglesias (o qui sigui) els solucioni de Madrid estant. Qui s'hi posi primer, té totes les de guanyar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat