Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de maig del 2015 | 19:23
Recull de premsa

Soler: "Si el país emprèn el camí de la sobirania, ¿què farà la seva capital?"

En la seva anàlisi política de les eleccions Toni Soler ha apuntat a què "la suma de convergents, republicans i cupaires supera àmpliament els resultats de fa 4 anys, també a Barcelona (de 16 a 18 regidors)".

A l'article A Catalunya hi ha més d'un procés, l'historiador Toni Soler hi ha dit que l'aritmètica "no hauria de desanimar els sobiranistes" perquè CiU ha guanyat les eleccions municipals, i "la suma de convergents, republicans i cupaires supera àmpliament els resultats de fa 4 anys, també a Barcelona (de 16 a 18 regidors)".

"Però els convergents --ha continuat-- han retrocedit en llocs clau, i ERC, que fa tot just un any tenia pretensions d'hegemonia al conjunt del país i al seu cap i casal, ha hagut de rebaixar expectatives, tot i la seva implantació territorial envejable (més de dues-centes alcaldies i prop de 2.400 regidors)".
És segur que Artur Mas té avui més dubtes que no pas ahir"
"La victòria mínima de Barcelona en Comú, emparada en una alta participació, obre un escenari de gran incertesa a Barcelona" ha sentenciat Soler. L'autor de l'article ha dit que Colau necessitarà pactar amb dues forces o més per poder governar i possiblement "hi haurà independentistes i no independentistes administrant junts la ciutat més gran de Catalunya". "Si el país emprèn el camí de la sobirania, ¿què farà la seva capital?. Ahir Ada Colau no va anar més enllà del que diu el seu programa: respecte escrupulós al dret a decidir" ha reblat.

Finalment, Soler s'ha fet ressò de certs moviments en l'entorn de CiU i ERC favorables a revocar l'acord del 27S i deixar que tinguin lloc primer les eleccions espanyoles, en les quals es podria experimentar amb una llista unitària (tot i que la CUP no en vol sentir a parlar, i és qui més puja): "De moment, tot plegat no passa de ser una conjectura. Però és segur que Artur Mas té avui més dubtes que no pas ahir".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat