Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de d'octubre del 2012 | 17:17
Recull de premsa

Sumarroca: "L'empresariat donarà suport a la decisió democràtica del conjunt de la societat"

"Els empresaris sols no podem decidir quin ha de ser aquest marc [econòmic]. Haurà de ser el conjunt de la nostra societat qui, de manera democràtica, sàpiga dibuixar aquest futur sense renunciar a les màximes quotes d'ambició col·lectiva".

El president de FemCat i vicepresident de Comsa Emte, Carles Sumarroca, ha explicat a un article que avui el nostre país "no respon a les necessitats de la nostra economia" i ha denunciat que, "fins i tot, hi juga sovint clarament en contra".

Sumarroca ha defensat que cal trobar un nou marc català que "asseguri l'aplicació eficient dels recursos que generi" per tal de "garantir la necessària competitivitat i, per tant, la capacitat de progrés futur". "Cal fer-ho sense por ─ha sentenciat─, des del convenciment que qualsevol solució que tingui un ampli consens en la societat i doni resposta a les ambicions legítimes del nostre país de seguir aspirant a estar entre els més desenvolupats del món comptarà també, sens dubte, amb el suport dels nostres empresaris".
Catalunya no tindria cap problema per reeixir en el context d'una societat europea oberta"
En aquest sentit, Sumarroca ha dit que Catalunya és una realitat econòmica que "no tindria cap problema per reeixir en el context d'una societat europea oberta i en la qual la llibertat de circulació de mercaderies i persones és una evidència que no té marxa enrere possible". L'autor de l'article ha defensat que Catalunya "reuneix les característiques que tothom identifica com a claus per sortir de la crisi: una societat emprenedora i creativa, de base industrial i amb una gran capacitat per obrir-se al món, tant des del punt de vista comercial com d'acolliment de persones i iniciatives".

Finalment, sumarroca ha conclòs que des del FemCat l'any 2004 es va redactar un manifest "que ens serveix de full de ruta" en el qual s'hi assegura que "per avançar és necessari donar un nou impuls a les aspiracions econòmiques i socials dels catalans. Aquest nou impuls ha de tenir com a protagonistes l'àmbit polític, però també, i sobretot, els àmbits econòmic i social".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat