Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de novembre del 2012 | 17:02
Recull de premsa

Terribas: "Si volem tenir un estat propi el que cal és promocionar la indústria productiva i exportadora"

"No patim si ens amenaça de marxar una editorial, una central nuclear, ni menys encara els vols rasants espanyols".

L'economista Jaume Terribas ha lamentat a un article que els més destacats líders "que s'autoproclamen d'esquerres no hagin estat capaços d'una simple acció" unitària per la independència de Catalunya, tal i com "els ho demana l'ANC i el poble" a la gran manifestació de la Diada.

A l'article Qui atorga el monopoli ideològic? ha dit que l'obsessió "(gairebé malaltissa)" de radicalitzar la dicotomia dretes o esquerres s'ha demostrat "incapaç" d'entendre que aquesta nació catalana no és Espanya: "No som gent de blanc o negre com es pretén". "És trist comprovar ─ha continuat─ que la mediocritat de molts polítics els priva d'una visió objectiva, que identifica el tarannà català cap a posicions de centre, i per tant, d'equilibri social".

En aquest aspecte, Terribas ha dit que la ciutadania "ja no cau en l'error de creure –com passava als anys trenta– que només podia governar el país el proletariat estrictu sensu",  i ha senternciat que "la realitat estadística" de Catalunya, demostra que la immensa majoria de l'ocupació "la generen les petites i mitjanes empreses, les mateixes que estan patint el tancament del crèdit dels bancs".

Terribas ha conclòs que si volem tenir un estat propi dins Europa, els catalans no hem de patir "si ens amenaça de marxar una editorial, una central nuclear, ni menys encara els vols rasants espanyols": "El que cal és promocionar la indústria productiva i exportadora que reduirà l'atur, si el nou estat és capaç d'engendrar les imprescindibles polítiques industrials, socials, fiscals i financeres".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat