Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de juny del 2015 | 19:16
Recull de premsa

Tresserras: "Només la victòria política de l'independentisme català pot provocar un canvi d'escenari radical"

"La ruptura democràtica no és ocupar el vell estat i repintar-lo, sinó fer-ne un de nou [...]. L'Estat i l'establishment s'han equivocat greument a Catalunya. L'oportunitat és votar  a la República Catalana".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un article que l'Estat "és incapaç de respondre als reptes amb eficàcia i els seus signes de crisi i de descomposició interna s'han fet molt visibles" i que el desafecte de la gent "ha trobat més vies per expressar-se".

"Sí, l'alternativa és més democràcia, més horitzontalitat, més participació. I sí, per efectuar el gir cal completar el canvi de correlació de forces, cal posar en valor unes altres concepcions, prioritats i actituds. Però no és suficient" ha reblat sobre les reivindicacions e les esquerres que no contemplen la independència.

"El risc principal de les esquerres és acomodar-se a la facilitat i la popularitat de la crítica i la indignació, però no poder convertir tota l'energia social mobilitzada en la força constructora d'un sistema social alternatiu, just i viable --ha dit--. La qüestió és com fer el pas de la negació del vell a l'afirmació del nou".


Finalment, l'autor de l'article El repte de construir la República ha reblat: "Que ningú s'enganyi, però. Només la victòria política de l'independentisme català pot provocar, ara per ara, un canvi d'escenari radical. La veritable ruptura, el factor que pot fer trontollar l'Estat des dels seus fonaments, és la possible obtenció d'un mandat democràtic el 27-S per posar en marxa la República Catalana".

L'autor de l'article ha conclòs: "Qualsevol persona intel·ligent d'esquerres ho ha de saber i ha d'actuar en conseqüència. La ruptura democràtica no és ocupar el vell estat i repintar-lo, sinó fer-ne un de nou, sobre noves bases, allà on és possible. I aquí és possible. L'Estat i l'establishment s'han equivocat greument a Catalunya. L'oportunitat és votar  a la República Catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat