Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de setembre del 2012 | 18:49
Recull de premsa

Villatoro: "Les forces catalanistes han d'acudir juntes en una nova Solidaritat, encapçalada per Mas"

"La fórmula que més ajudaria a garantir l'èxit del procés és que a aquestes eleccions les forces catalanistes partidàries d'un referèndum hi acudissin juntes en una sola candidatura, en una nova Solidaritat".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha instat els partits polítics catalanistes a presentar-se en una única candidatura a les properes eleccions: "La fórmula que més ajudaria a garantir l'èxit del procés és que a aquestes eleccions les forces catalanistes partidàries d'un referèndum hi acudissin juntes en una sola candidatura, en una nova Solidaritat".

A l'article Per a una nova solidaritat Villatoro ha dit que "la pedra angular" del procés ha de ser un referèndum, però que aquest "culmina el procés": "No és el més convenient per iniciar-lo. La forma en què el procés quedaria més legitimat democràticament, més impecable, començaria amb unes eleccions en què la convocatòria del referèndum fos el centre de l'agenda".

Sobre les eleccions, Villatoro ha sentenciat que aquesta nova Solidaritat de les properes eleccions aniria "a la recerca d'una amplíssima majoria al Parlament, proposaria un govern de gestió prèviament consensuat que hauria de preparar les estructures i les accions necessàries, interiors i exteriors, amb el compromís de convocar el referèndum a mitjà termini, amb totes les garanties democràtiques".

En aquest sentit, Villatoro ha apel·lat a la importància d'aquesta nova candidatura: "El president de la Generalitat només pot convocar un referèndum amb una amplíssima majoria al Parlament. Però no és igual que el convoqui tenint directament la majoria absoluta del vot ciutadà que tenint una majoria parlamentària. La lectura i la força no serien les mateixes". L'autor de l'article ha conclòs que la nova Solidaritat "seria més clara, menys mal interpretable, més inequívoca" en una campanya electoral entre forces polítiques diverses que "hauran de marcar cadascuna el seu perfil precisament barallant-se amb les altres forces catalanistes".

Villatoro ha alertat que sense aquesta nova Solidaritat es diluiria "la centralitat de la proposta del referèndum: no queda clar si votes un partit perquè vols que faci la consulta o per la seva política econòmica o per la seva ideologia social". "Una nova Solidaritat respondria a una situació excepcional. [...] Si aquests partits tenen un objectiu comú, [...] és lògic que es facin esforços excepcionals per aconseguir-lo. I més si no obtenir-lo és un fracàs letal per a tots ells" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat