Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de juny del 2014 | 17:19
Recull de premsa

Xirgo: "Ara resulta que hem de discutir si a Espanya hi ha d'haver república o monarquia. Com si d'aquí al 9-N no tinguéssim prou feina"

"Però, insisteixo, que no ens n'anàvem, nosaltres? Que no votàvem? És feina nostra, això de fer propostes? Que no fa no sé quants anys que en fem i havíem dit prou?"

El periodista d'El Punt AVUI, Xevi Xirgo, ha alertat sobre la "mania que ens ha tornat a agafar" ara a tots plegats "d'anar fent càbales amb tots els ets i uts sobre les propostes que ens hauria de fer (o hauria de provocar) el nou rei d'Espanya per convèncer-nos que ens quedem".

"Però, que no marxàvem, nosaltres? --s'ha qüestionat a un article-- Que no ens n'anàvem? A vegades em sembla que sí, que tenim la síndrome d'Estocolm i que estem esperant qualsevol gest per agafar-nos-hi altra vegada. El dia que Duran i Lleida va parlar per primera vegada de la tercera via ens vam passar setmanes i setmanes especulant sobre quines propostes ens haurien de fer perquè ens sentíssim còmodes, que si haurien de blindar la immersió lingüística, que si una mena de pacte fiscal a la basca, que si competències exclusives en l'àmbit judicial, que si això i que si allò".

Xirgo ha recordat, sobre això, que ens hi vàrem passar mesos "fent càbales" i que "res de res" quan en el fons "no deixava de ser una manera d'anar proposant coses nosaltres, sense tenir-ne cap obligació". "Allò ja va ser un error. I ara el rei abdica, en coronaran un altre en una proclamació exprés, i mig país i tots els tertulians de pes ja estan discutint en veu alta quines coses ens haurien d'oferir perquè ens quedéssim. Però, insisteixo, que no ens n'anàvem, nosaltres? Que no votàvem? És feina nostra, això de fer propostes?" ha dit.

El periodista ha s'ha continunat preguntat: "Que no fa no sé quants anys que en fem i havíem dit prou? No podria ser que ara aquesta sigui feina seva, i no nostra? A veure si ara resulta que nosaltres ens hem de posar a discutir si a Espanya hi ha d'haver república o monarquia, i si el futur rei ens ha de fer aquesta proposta o aquesta altra".

Finalment Xirgo ha lamentat que els catalans "som especialistes a enfangar-nos, nosaltres" i ha sentenciat que "es veu que ens hem d'entretenir amb debats estèrils provocats per determinats mitjans de comunicació. Com si d'aquí al 9-N nosaltres no tinguéssim prou feina".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat