Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de març del 2013 | 19:13
Recull de premsa

Xirgo: "Qui s'atrevirà de l'estament judicial ni tan sols a opinar sobre el dret a decidir de Catalunya?"

"Quin funcionari públic que depengui de l'Estat, de qualsevol ministeri, de qualsevol organisme oficial, s'atrevirà ara a dir res? Aquest és el missatge que volien donar".

El periodista Xevi Xirgo ha dit a un article que el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, "s'ha comportat i ha quedat com un senyor" perquè ha estat "coherent".

"No s'ha abaixat els pantalons més del compte davant l'arbitrarietat d'Eduardo Torres-Dulce (llegeixi's l'Estat), els ha engegat a dida educadament i s'ha estalviat així un mes de titulars de la caverna mediàtica espanyola crucificant-lo dia sí dia també" ha dit. Xirgo ha subratllat el "delicte" que ha comès Rodríguez Sol:" [...] Dir que una consulta permetria saber què pensen els catalans del seu encaix amb Espanya i haver constatat en veu alta (que no pas estant-hi d'acord forçosament) que una part important de la població creu que seria millor per a Catalunya un model diferent de l'actual".
Del que es tractava era d'actuar de manera fulminant, implacable"
Un delicte "tan greu" segons el periodista com "haver exercit la llibertat d'expressió". "Ja ho veuen ─ha continuat─. Però el tema no és aquest. El més greu, no es confonguin, és que al fiscal general de l'Estat tant li era el que pensava en realitat Rodríguez Sol. Del que es tractava era d'actuar de manera fulminant, implacable, i d'aïllar de soca-rel aquest i qualsevol cas que s'hi assembli".

Xirgo ha conclòs que aquesta cció és "un avís per a navegants": "Qui s'atrevirà, a partir d'ara, de l'estament judicial ni tan sols a opinar sobre el dret a decidir de Catalunya? Quin funcionari públic que depengui de l'Estat, de qualsevol ministeri, de qualsevol organisme oficial, s'atrevirà ara a dir res? Aquest és el missatge que volien donar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat