Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de març del 2017 | 14:44
Crònica · Política catalana

La generació de la independència. Hi ha relleu?

Fa uns dies es va fer la presentació del llibre "La Generació de la Independència. Del bloc d'Estudiants independentistes (BEI) a l'Associació Catalana de Professionals (ACP)" escrit per Francesc Marco-Palau i que compte amb un pròleg escrit per Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Òscar Escuder.

El llibre editat per Editorial Gregal és un servei al país, doncs posa de manifest que l'explosió per la consecució de la sobirania i la independència de Catalunya no és fruït de la improvisació i la casualitat sinó del treball i la voluntat d'un nucli de persones que vàrem creure que calia fer una feina de base per a impregnar  les noves generacions de consciència nacional i sentit d'Estat.

Així el llibre explica, fil per randa, com s'ha desenvolupat i com es va configurar l'anomenada generació per la independència que avui és present d'una manera transversal en totes les forces polítiques sobiranistes i en la societat civil. Crec que ens trobem davant d'un assaig d'obligada lectura per a tots aquells increduls i nouvinguts al Procés per tal que entenguin com i per què som on som.


Vull aprofitar aquestes ratlles per agrair els elogis que es fan en aquesta obra de la meva tasca de "coincidència i complicitat" que vull fer extensible a persones ja desparegudes com Josep Benet, Max Cahner, Jaume Rafart i Muriel Casals i als companys Fèlix Martí, Jordi Porta, Miquel Esquirol i tants altres que des de l'anonimat han fet possible les associacions, organitzacions i publicacions responsables de fer arribar a aquestes noves generacions la convicció que podem construir un nou estat.

També, però caldria fer una reflexió sobre què estem fent avui per a les noves generacions que si bé majoritàriament es mobilitzen perles grans concentracions del Procés costa molt que participin en la feina del dia a dia que aquest implica i  que han quedat en mans de la generació que descriu el llibre (o sigui gent de quaranta anys cap amunt) . Ens trobem doncs davant  d'un problema de continuïtat. 

Seria necessari, per tant, a part de continuar tirant endavant el Procés no oblidar-nos d'associacions com l'Associació Catalana de Professionals, l'Opinió Catalana i tantes altres per tal que aquestes  tornin a fer la tasca que tants bons  resultats ha donat. 


Miquel Sellarès, expresident de l'Opinió Catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat