Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de juny del 2015 | 17:08
Crònica · Afers religiosos

Contradiccions i ambigüitats de Teresa Forcades

Les contradiccions i les ambigüitats de la monja o ex monja Teresa Forcades afecten negativament la seva credibilitat com impulsora i líder del Procés Constituent.

La germana Teresa ha decidit deixar durant un temps imprecís el monestir de Sant Benet de Montserrat amb l'objectiu de participar en les eleccions catalanes del 27 de setembre. Vol optar en aquests comicis com cap de candidatura. Però aquesta decisió és contradictòria amb el que estableix el Manifest per la convocatòria d'un Procés Constituent a Catalunya.

El manifest indica de manera pública i clara que "cap de les dues persones que presentem aquest manifest no pensem concórrer a les eleccions". Aquestes dues persones són Arcadi Oliveres i Teresa Forcades.

Per tant, Forcades no hauria de presentar-se a les eleccions o caldria modificar el manifest. Aquest manifest té plena vigència. Tant és així que figura a la pàgina web oficial de Teresa Forcades, elaborat des del monestir de Sant Benet de Montserrat. En l'apartat pensament/política hi ha un enllaç a El manifest per la convocatòria d'un procés constituent a Catalunya (10 abril 2013).
El tàndem Oliveres-Forcades navega en la mateixa ambigüitat que Colau, Duran, ICV i el PSC. Fan el joc al sobiranisme espanyol"
L'altre contradicció és l'ambigüitat del manifest impulsat per Oliveres i Forcades. El manifest planteja el procés constituent de manera que el poble català pugui decidir de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país desitja. També indica que cal una Constitució nova per a la república catalana. Però a l'hora de concretar-ho, cap dels 10 objectius prioritaris del manifest tracten explícitament sobre la sobirania o la independència de Catalunya. El tàndem Oliveres-Forcades navega en la mateixa ambigüitat que Colau, Duran, ICV i el PSC. Fan el joc al sobiranisme espanyol.

Els deu punts del manifest són de caràcter social i econòmic. Estan inspirats en la política bolivariana. La monja --o ex monja-- manifesta en el llibre Converses amb Teresa Forcades de la periodista Eulàlia Tort una gran admiració vers Hugo Chávez. I confessa: "Algunes de les visions polítiques que tinc avui han estat influïdes per la meva experiència a Veneçuela".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat