Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de febrer del 2017 | 13:57
Crònica · Afers religiosos

El fet religiós en la Catalunya independent

El document "El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació" planteja aquesta qüestió pensant en qualsevol situació en que es trobi la societat catalana, des d'una reforma constitucional a la d'un estat independent.

Aquesta proposta contempla el respecte a la pluralitat de confessions, la llibertat religiosa i la cooperació de les administracions públiques amb les institucions religioses. El document remarca que qualsevol ordenament jurídic ha de reconèixer i protegir el dret humà fonamental a la llibertat religiosa, com un dret consagrat en tots els tractats internacionals de Drets Humans. La llibertat inclou la manifestació pública de les opinions i de les creences.

Els promotors i signants del document pertanyen a nombroses entitats vinculades a confessions de catòlics, evangèlics, ortodoxos, mormons, budistes, musulmans. Les portes estan obertes a noves adhesions.

El document està destinat al Parlament de Catalunya en un acte el proper 21 de febrer que presidirà la seva presidenta, Carme Forcadell. Intervidran: la consellera Meritxell Borràs (responsable de l'àmbit d'Afers Religiosos del Govern català), Lluis Jou (president de l'Acadèmia de Legislació i Jurisprudència de Catalunya) i Hilari Raguer (historiador i monjo de Montserrat), Carles Armengol (vicepresident del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat