Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de març del 2014 | 19:03
Crònica · Afers religiosos

Cristians en la construcció d'un Estat nou

Construint un Estat nou és el títol de les memòries polítiques de Miquel Sellarès. Es presentaran a les 19:00 hores del proper 18 de març a la seu barcelonina d'Òmnium (Diputació 276).

L'historiador Joan B. Culla és l'autor del pròleg i intervindrà en la presentació del llibre. La publicació d'aquest text ha despertat interès en els àmbits polítics, institucionals, cívic, culturals i mediàtics en que Sellarès ha estat i estar present.

Des de la perspectiva específica d'Afers religiosos hi destaquen algunes circumstàncies personals. Una de les persones que ha participat en l'elaboració del llibre, escrit per Marina Llansana, és Miquel Esquirol que aporta el bagatge de la seva memòria. Una altra presència significativa en l'acte de presentació serà la de Jordi Porta, expresident d'Òmnium Cultural.

Miquel Esquirol i Jordi Porta són persones de fe cristiana. Esquirol és membre actiu del Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans que va ser impulsat en pel bisbe Joan Carrera. Porta ha estat vinculat a la Delegació Diocesana d'Escoltisme, i a la coordinació d'activitats de l'associació Cristianisme Segle XXI.

El plantejament de Construint un Estat nou és laic, però no és anticlerical. La laïcitat positiva en la construcció d'aquest Estat, Catalunya, és compatible amb la participació activa de cristians com Esquirol i Porta. L'Església, com a tal, està compromesa amb el seu poble i les seves legítimes reivindicacions.

La presència de l'Església i dels cristians en el nou Estat que s'està construint ha d'inspirar-se en la separació de l'Església i l'Estat en un clima de respecte mutu seguint la sentència de Jesús: "Doneu a Déu el que és de Déu i al Cèsar el que és del Cèsar". Res a veure amb el nacional catolicisme espanyol que implica mútues interferències entre l'Estat i la jerarquia catòlica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat