Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de novembre del 2014 | 17:56
Crònica · Afers religiosos

El bisbe Novell torna a defensar l'autodeterminació

Grups cristians estan mobilitzats pel 9N, des del bisbe de Solsona, Xavier Novell, fins al col·lectiu Cristians per la independència. El bisbe Novell ha dedicat la glossa dominical del 9 de novembre a explicar una altra vegada la postura de l'Església davant l'autodeterminació.

Novell ha recordat la postura dels bisbes de Catalunya sobre els deures cívics i democràtics, expressada també en la seva última reunió, i ha lamentat la postura del Govern espanyol i del Tribunal Constitucional assegurant que està conevnçut que "a la llum de la Doctrina Social de l'Església, Catalunya té dret a l'autodeterminació" .

també ha explicat que allò que demanen els bisbes ("diàleg i entesa entre totes les parts interessades a fi d'assolir solucions justes i estables, que fomentin la solidaritat i la fraternitat") només és possible "després d'una consulta a la ciutadania". Novell ha afegit que respecta els qui pensen que s'ha d'impedir la consulta, però replica: "Em temo que aquesta posició no aporta cap solució sinó que agreuja el problema".

El bisbe Xavier Novell ha conclòs la seva glossa amb una oració: "Que, amb la prudència dels governants i l'honradesa dels ciutadans, es mantingui ferma la concòrdia i la justícia, i que tinguem un progrés constant en la pau".

Per la seva banda, Cristians per a independència ha intensificat la seva mobilització pel 9N i ha incrementat la seva presència a les xarxes socials. Aquest col·lectiu  ha deixat clar que un cristià pot optar per qualsevol opció política (el sobiranisme espanyol o el sobiranisme català) sempre que sigui per les vies democràtica i pacífica.

Cristians per la independència opta pel sobiranisme català. Ho fa amb llibertat, legítimament i en consciència faci el que faci el Govern PP amb el suport del PSOE en un estat espanyol en que a la pràctica no hi ha divisió de poders.

Aquets cristians troben suport en la Doctrina Social de l'Església i altres documents eclesials. Joan Pau II sintetitza amb aquestes paraules: "La pau es fonamenta no tan sols en el respecte dels drets de l'home, sinó també en el respecte dels drets dels pobles, en particular el dret a la independència".

Les aportacions doctrinals i les actuacions de Cristians per la independència consten al blogs Cristians.cat i Grup Sant Jordi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat