Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de maig del 2015 | 16:52
Crònica · Afers religiosos

El nacionalcatòlic Fernández Díaz menysté el compromís cristià

El desacreditat nacionalcatòlic Jorge Fernández Díaz menysté el compromís cristià. Aquesta és la seva reacció contra l'acció eclesial, social i cívica de persones com, per exemple, sor Lucia Caram.

Fernández Díaz se sent feble davant la força profètica d'una monja --a més, argentino-catalana, com el papa Francesc--, que denuncia el tracte que el Ministeri d'Interior dóna als immigrants a Melilla.

El ministre s'ha negat a acceptar que sor Lucia segueixi les petjades de cristians perseguits per l'ultra dreta com el bisbe Pere Casaldàliga i els assassinats arquebisbe Oscar Romero i el jesuïta Lluís Espinal. Aquestes persones comparteixen l'esperit de Jesús de Natzaret. Jesús és un profeta crític amb les estructures polítiques i religioses deshumanitzades. Jesús no és nacional catòlic.

Nacionalcatolicisme és un terme definitori de la dictadura del general Franco que va començar a utilitzar el teòleg i autor del llibre Creer es comprometerse, José Maria González Ruiz, home perseguit pel franquisme.
El Govern espanyol i el seu ministre d'Interior consideren que monges com sor Lucia Caram són unes dissidents"
Nacionalcatolicisme és el franquisme d'on procedeixen molts polítics del PP i de Ciudadanos. Nacionalcatolicisme es plantejar un conflicte civil de sagrada cruzada nacional i afirmar que Franco es Caudillo de España por la gracia de Dios, com figurava de manera sacrílega a les monedes.

Nacionalcatolicisme és manipular la jerarquia eclesiàstica al servei del poder polític, encara que el règim atempti contra els drets i les llibertats de les persones i dels pobles, i utilitzar el poder polític al servei de l'aparell eclesiàstic per imposar uns bisbes a la comunitat eclesial i una moral al poble.

Nacionalcatolicisme és impulsar els grups parapolicials o paramilitars "Guerrileros de Cristo Rey" o similars per atacar amb violència l'oposició democràtica, incloent-hi sacerdots. Nacionalcatolicisme és que hi hagi un arquebisbat castrense.

Nacionalcatolicisme és que el ministre Fernández Diaz concedeixi la més alta condecoració del Cuerpo Nacional de Policia a Nuestra Señora Maria Santísima del Amor. Nacionalcatolicisme és pertànyer, com Fernández Díaz, a la Sacra y Militar Orden Constantiniana de San Jorge, la qual el Vaticà veu amb prevenció i no la reconeix. Nacionalcatolicisme és el sinistre Valle de los Caidos, tomba faraònica del dictador Franco, que Fernández Díaz acostuma a visitar.

L'historiador i monjo Hilari Raguer escriu en el seu didàctic llibret Ser independentista no és cap pecat unes paraules molt adients sobre el nacionalcatolicisme franquista. Explica que una de les seves característiques és ser "anticlericalisme de cretes, si cal". Diu: "El règim es mostra molt catòlic si l'Església es comporta addicta al règim, però altrament no vacil·larà a castigar els dissidents".

El Govern espanyol i el seu ministre d'Interior consideren que monges com sor Lucia Caram són unes dissidents. Malèvoles dissidents.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat