Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de maig del 2013 | 16:08
Crònica · Afers religiosos

Fracàs d'una Esglèsia cismàtica anticatalana

L'Església "germinant", paral·lela a l'Església catòlica, ha fracassat quan compleix sis anys de vida malgrat el soroll que fa a les xarxes socials. Un grupet de sacerdots i seglars espanyolistes, establerts sobretot a l'arxidiòcesi de Barcelona i amb portal propi, constitueix el que ells mateixos denominen "Iglesia germinante". 

Aquest petit grup és cismàtic perquè no està en comunió amb l'arquebisbe de l'Església catòlica a Barcelona. La característica principal d'aquest grup cismàtic és el seu anticatalanisme. 

Per tal d'aconseguir determinades informacions entren en llocs eclesiàstics i a l'oficina de premsa del bisbat vestits amb sotana o clergyman per passar desapercebuts. Un sacerdot fidel a l'Església catòlica infiltrat en aquesta "Iglesia germinante" informa que aquest grupet ultra se sent fracassat perquè no ha aconseguit cap dels seus objectius, encara que intenti amagar el seu fracàs.

I és que les persones que sistemàticament ells han intentat destruir amb falsedats i pressions continuen en els seus llocs eclesials i dels mitjans de comunicació. Hi continuen... el cardenal Lluis Martinez Sistach, arquebisbe de Barcelona; mossèn Josep Maria Turull, rector del Seminari; Mossèn Antoni Matabosch, estret col·laborador del cardenal; mossèn Joan Galtés, vicari episcopal; Mossèn Manuel Claret en la Delegació diocesana de la Familia; mossèn Enric Termes en la Delegació diocesana de Catequesis; mossèn Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia; mossèn Francesc Romeu a la parròquia del Poblenou; el periodista Jordi Llisterri en el consolidat portal CatalunyaReligió, i el periodista Oriol Domingo a La Vanguardia de paper i al seu diari digital (blog In saecula saeculorum).

Segons el sacerdot informador infiltrat, el desconcert dins la cismàtica "Iglesia germinante" s'ha incrementat molt quan un dels homes que més han lloat, Josep Mirò Ardèvol (d'e-Cristians) ha decidit col·laborar públicament amb gent com Josep Maria Carbonell, Josep Maria Cullell, Francesc Torralba i Jordi López Camps. El desconcert "germinant" és absolut perquè aquests cinc laics catòlics compten amb el suport periodístic d'Enric Juliana, director adjunt de La Vanguardia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat