Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de de juny del 2015 | 18:06
Notícia · Política

"La pregunta és de tot menys clara"

"La pregunta no soluciona res de cara al 27S. I no ajuda al procés perquè cada vegada més als polítics se'ns demana que parlem clar. Aquestes eleccions substitueixen un referèndum que no ens deixen fer".

Barcelona · El Secretari d'Organització d'UDC, Antoni Castellà, ha denunciat a l'emissora Rac1 aquesta setmana que no sap per què hi ha tanta por en dir sí o no a la independència al si d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Referint-se a la pergunta que s'ha proposat per al congrés d'Unió del proper 14 de juny, Castellà ha lamentat que la pregunta és "de tot menys clara" i que rema en contra dels procés d'independència de Catalunya.

"La pregunta no soluciona res de cara al 27S. I no ajuda al procés perquè cada vegada més als polítics se'ns demana que parlem clar. Aquestes eleccions substitueixen un referèndum que no ens deixen fer" ha sentenciat Castellà.

Castellà ha dit que la qüestió és "una pregunta trampa" ja que "no defineix procés": "Què vol dir procés? Vol dir el full de ruta pactat? Vol dir dret a decidir? Vol dir procés autonòmic? Què vol dir sotmetre a votació a la militància allò que ja tenim per estatuts?"

Castellà ha conclòs que la pregunta és anar enrere perquè "situa a l'etapa prèvia al dret a decidir" i ha dit que es decanta per votar no "com a esmena a la totalitat de la pregunta": "Durant molt de temps, Unió Democràtica no s'ha definit com a independentista. L'independentisme no és una ideologia. La independència és una opció a decidir juridicopolítica per preservar una comunitat nacional. Això no té res a veure amb definir-se ideològicament."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat