Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de maig del 2015 | 17:08
Crònica · Afers religiosos

Ofensiva espanyolista sense ètica

L'ofensiva espanyolista (PP de Mariano Rajoy, PSOE de Pedro Sánchez, Ciudadanos d'Albert Rivera, Podemos de Pablo Iglesias i Ada Colau) contra el sobiranisme català es realitza sistemàticament tergiversant la realitat.

Aquesta actuació és criticable des de l'ètica cristiana en política i des d'altres plantejaments ètics.

Aquesta ofensiva espanyolista sosté que el catalanisme que preconitza un estat sobirà per a Catalunya aixeca fronteres. Mentida. Europa està constituïda per estats i no hi ha fronteres. El que aixeca fronteres és el govern espanyol. Fronteres a Melilla contra la immigració més necessitada de suport. Fronteres lingüístiques al País Valencià, les Illes Balears i la Franja de l'Aragó per trencar la unitat lingüística catalana. Fronteres amb França per impedir el corredor mediterrani que comuniqui amb el conjunt europeu.

Una segona tergiversació espanyolista és afirmar que la sobirania va contra la igualtat, i que la igualtat entre les persones importa més que la identitat dels pobles. Trampa. Els que ho afirmen defensen la identitat espanyola, no renuncien a la mateixa, i no respecten la identitat catalana. No accepten que Catalunya vol igualtat, vol ser igual que Espanya, i que Catalunya sigui tan sobirana com ho és Espanya.
El sobiranisme català implica una ruptura entre la gent i els pobles d'Espanya. Mentida"
Una tercera tergiversació espanyolista és afirmar que el sobiranisme català implica una ruptura entre la gent i els pobles d'Espanya. Mentida. La millor relació que pot haver-hi entre Espanya i Catalunya és entre sobiranies, no sobre la base de la dependència i la subordinació. Una relació entre dues sobiranies no va contra ningú, no trenca res, no aixeca fronteres. La relació entre l'Espanya sobirana i la Catalunya sobirana seria més lliure i solidària per ambdues parts.

Una quarta tergiversació espanyolista consisteix en afirmar que hi ha una entesa entre el gihadisme terrorista i el sobiranisme català democràtic i pacífic. La resposta a aquesta ofensiva espanyolista ha de deixar clar que totes les opcions polítiques són legitimes des de les perspectives política i eclesial si es promouen de manera democràtica i pacífica. El procés sobiranista i la Catalunya sobirana és legítim, raonable, democràtic, pacífic. Cal insistir sobretot en la legitimitat del procés sobiranista català perquè és una opció maltractada i assetjada pels poders econòmic, mediàtic, polític i eclesiàstic d'Espanya i els seus còmplices i les seves sucursals a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat