Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de novembre del 2016 | 11:09
Crònica · Afers religiosos

Rajoy no fa cas del Papa que demana diàleg

Mariano Rajoy no fa cas del Papa Francesc que demana diàleg com única via per encarar els conflictes. Tota classe de conflictes.El president Carles Puigdemont demana a Rajoy dialogar de tot, també del referèndum.

Rajoy, però,  no fa cas del president català ni del Papa de l'Església catòlica. I això que ha jurat com president del Govern d'Espanya davant un crucifix i amb la mà sobre la Bíblia.

El Papa Francesc és favorableal diàleg sigui quina sigui la situació política d'un país. S'acaba d'expressar en aquest sentit en una trobada al Vaticà amb Nicolás Maduro, president d'una Veneçuela convulsa.

Francesc va ser preguntat sobre aquesta trobada amb Maduro en una conferència de premsa durant el vol de Malmö a Roma. Va declarar: "El president de Veneçuela va demanar una cita perquè arribava d'Orient Mitjà i feia una escala tècnica a Roma. Quan un president ho demana, se'l rep. Vaig escoltar-lo mitja hora, vaig fer-li alguna pregunta i vaig escoltar el seu parer. Sempre és bo escoltar el parer de tothom. El diàleg és l'única via per a tots els conflictes. O és dialoga, o es crida (...) El diàleg que afavoreix la negociació és l'únic camí per sortir dels conflictes. Si això s'hagués fet a l'Orient Mitjà, quantes vides s'haguessin salvat!".

És dona una circumstància. Maduro s'oposa al referèndum demanat per amplis sectors democràtics de Veneçuela, i Rajoy s'oposa al referèndum demanat per amplis sectors democràtics de Catalunya. Ni Maduro ni Rajoy poden donar lliçons de democràcia. Al marge d'aquesta coincidència, les relacions entre els Governs de Maduro i Rajoy són molt dolentes i els contactes diplomàtics s'han trencat diverses vegades en els darrers anys.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat