Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de juny del 2014 | 17:12
Crònica · Afers religiosos

Reconeixement a la trajectòria compromesa de mossèn Dalmau

El compromís cívic i cristià de Josep Dalmau, l'emblemàtic rector de Gallifa, ha estat reconegut amb el premi Mn. Vidal i Aunós a "una trajectòria personal". Aquest premi és concedit cada any per Església Plural.

Església Plural, entitat fundada el 2001, està formada per cristians de base, principalment laics, provinents de diferents àmbits de l'Església catalana que propugnen la reforma de l'Església catòlica segons l'esperit del concili Vaticà II.

Josep Dalmau (Sant Llorenç Savall, 1926) i Josep M. Vidal Aunós (Hòs, França, 1921 / Barcelona 2003) formen part d'una generació de sacerdots de l'Església catalana que han sintonitzat amb l'aggiornamento del Vaticà II. Han lluitat contra el nacionalcatolicisme i han estat crítics amb una jerarquia eclesiàstica preconciliar i lligada al franquisme. Aquest comportament els hi ha suposat persecució.
Mossèn Dalmau ha trencat els tabús predominants i ha propiciat el diàleg entre creients i agnòstics"
Mossèn Dalmau s'ha mogut sempre en aquells espais que l'actual papa Francesc anomena les "perifèries" de la condició humana i de la vida quotidiana de moltes persones. Les perifèries de la marginació social, econòmica, ideològica, cultural, sexual, política, religiosa.

En aquest sentit, mossèn Dalmau ha trencat els tabús predominants a cada moment. Ha propiciat el diàleg entre creients i agnòstics. Ha trencat barreres a favor de la col·laboració entre cristians i marxistes. Ha impulsat actuacions pacífiques d'alliberament nacional. Ha plantat cara a l'autoritarisme de sectors catòlics. Ha intentat ser coherent amb la força alliberadora de la fe cristiana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat