Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de gener del 2014 | 18:31
Crònica · Afers religiosos

Recordant Escarrè des del 2014

A les 19 hores de dia 16 de gener d'aquest històric any 2014 s'inaugura al Palau Robert de Barceona l'exposició Premsa i Dictadura: les declaracions de l'abat Escarré a Le Monde. La mostra compta amb el suport de la secretaria de comunicació del Govern de la Generalitat.

Aureli M. Escarrè.

Barcelona · A l'obertura de l'exposició, que podrà ser visitada fins la primavera, hi intervindran el P. Joan Recasens (sotsprior de l'abadia de Montserrat) i Aureli Argemí (ex secretari de l'abat). Després es passarà per primera vegada el vídeo complet de L'abat Escarrè: 50 anys de memòria. El ressò de les seves declaracions a Le Monde.

El record de l'abat Aureli M. Escarré es molt escaient en l'actual procés sobiranista que viu Catalunya. Escarré, que en un principi havia tingut certa admiració cap a la figura de Franco, va anar evolucionant fins a oposar-se frontalment a la dictadura nacionalcatòlica franquista.

L'afer Escarré fou possible gràcies a una conjunció de varis factors: l'activisme de les forces polítiques i cíviques democràtiques i catalanistes, els sectors de l'Església compromesos amb l'Evangeli i el poble, uns quants periodistes alliberats de les pressions d'unes empreses lligades de mans i peus pel poder polític espanyol. Tota una lliçó vigent avui.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat