Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de d'abril del 2007 | 18:15
Crònica · Brunete mediàtica

Foc creuat per la musa

Aquests darrers dies ha estat notícia, i motiu de goig i safareig, la decisió de la mediàtica escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer de presentar-se a les llistes del PP balear pel càrrec de consellera de Cultura. L’operació, que la interessada no ha tingut inconvenient a explicar abastament a tots els mitjans que li ho han demanat, es caracteritza per una incoherència entre aparentment ingènua i genuïnament melosa, tret característic de l’autoproclamada musa de CiU, pluriempleada ara al PP balear. De tots vosaltres, benvolguts lectors, són ja conegudes les crítiques i comentaris que el fitxatge de la planetària escriptora ha suscitat entre la nostrada intellectualitat catalana i que no repetirem aquí, encara que el cronista destacaria el calbot que la Rahola (que també és mediàtica però no sabem de qui és musa) li propina a les pàgines de l'Avui on li arriba a dir que triomfa per "guapa, mallorquina i delicada". Un retret, que sona a enveja de camerino.

Però la Brunete mediàtica dispara també contra el fitxatge mundial de Matas, i ho fa per l'altre flanc, pel "nacionalista", qualificant Matas de "traidor" i comparant la Janer amb la Montse Nebrera. César Vidal, habitual martell d'infidels patris, ataca amb duresa Matas a La Razón en una sèrie de dos articles titulats ambdós "La traición de Matas". Argumenta Vidal que a les Balears "llevan padeciendo el asalto canalla y empecinado del nacionalismo catalán", davant d'això "Matas ha optado por la traición" ja que "ha decidido entregar la política cultural (...) a una nacionalista catalana llamada Mari Pau Janer" que "no pierde ocasión para dar guantazos al PP", situació que compara a "llevar un partidario del PNV en las de UPN", concloent que "ignoro las razones que han llevado a Matas a meter la zorra (...) si yo fuera balear no lo votaria ni harto de vino".

Una crítica dura, la de Vidal, no superada ni per Alejo Vidal-Quadras que des del seu daurat exili europeu escriu a La Razón l'article "Hasta donde hemos llegado", referint-se al fet que el PP presenti a llistes "una conocida independentista pancatalanista". Alejo interpreta que "el virus particularista ha infectado al PP, como le ha sucedido al PSOE".

Ja ho veieu, la Janer d'escriptora mediàtica ensucrada a autèntic cavall de Troia de l'independentisme català... i nosaltres sense saber-ho. Davant d'això el cronista es planteja organitzar el club de fans de la "guapa, mallorquina i delicada" escriptora que, qui sap... potser em recompensa... amb un càrrec al govern independentista del PP balear és clar, no penseu malament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat