Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de març del 2015 | 18:21
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Maleïdes llistes, no hi tornem...

Torna als passadissos del Parlament, entre els periodistes i entre alguns opinadors, la brama de la llista única, la llista de país... etc. Tota una frivolitat... o una intencionalitat partidista, sabent que aquest tema va ser una de les qüestions que va provocar la crisi més important dels dos actors més rellevants del sobiranisme.

Aquesta crisi es va tancar en l'últim acord Mas-Junqueras que va donar com a resultat el compromís de Mas de convocar les eleccions amb caràcter plebiscitari el 27S. Per què es vol tornar, doncs, a la crisi de les maleïdes llistes? Un afer lamentable però que ja estava superat.... Qui té aquests interessos? Qui maniobra? Superarien CDC-ERC una nova crisi (o més ben dit Mas i Junqueras)?

Catalunya cal que digui --i cal que expliqui-- amb tota claredat que no és el Quebec ni tampoc Escòcia. Amb modèstia, hem d'explicar des de Catalunya que el nostre procés sobiranista és més important, plural i divers, que el que han viscut aquestes dues nacions que concentren el seu nacionalisme o sobiranisme únicament en una sola força política.

A Catalunya hi tenim CiU, ERC, la CUP, amplis sectors d'ICV, MES, Avancem... i estem segurs que molts milers i milers de votants del PSC i centenars de milers d'independents que militen a la societat civil --a l'ANC, Òmnium i a centenars d'entitats i associacions catalanistes i sobiranistes.
A qui se li pot acudir representar aquesta imponent força en una sola llista o sigla? Reflexionem-hi..."
Aquesta és la gran força del sobiranisme català, la seva diversitat, pluralitat, i l'adscripció a l'independentisme des de molts angles polítics, socials i fins i tot ètnics. Aquesta és la Catalunya que vol ésser sobirana. A qui se li pot acudir representar aquesta imponent força en una sola llista o sigla? Reflexionem-hi... 

Allò que cal és explicar la nostra singularitat i trobar punts comuns per tal que aquests s'incloguin a la propaganda i actes electorals de totes les forces sobiranistes.. I més important encara: cal una estratègia de comunicació que eviti confrontacions innecessàries entre sobiranistes, i cal reforçar actes d'informació dels candidats a l'exterior (París, Belín, Londres, Nova York... etc) per tal de visualitzar la pluralitat en la unitat de l'objectiu de la independència.
En aquest procés sobren il·luminats, salvadors de la pàtria, intransigents i persones que no estiguin disposades a treballar amb modèstia"
Prou, doncs, de maniobres, d'incomplimetns d'acords, i molta coincidència i complicitat. Guanyem-nos la confiança entre nosaltres.

En aquest procés sobren il·luminats, salvadors de la pàtria, intransigents i tot tipus de persones que no estiguin disposades a treballar si convé amb modèstia darrere la cortina sense protagonismes. El país és el primer. 

Ara toca, 300 anys després, no tornar a fallar. Sobretot les nostres plurals elits, que sempre han donat mostres d'equivocar-se. Perquè la gent hi és com mai i està a punt de donar el pas endavant si no se la decepciona i si es compta amb ells. Ara tots cap al 27S.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat