Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de febrer del 2016 | 00:00
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Reiniciar i reactivar l'ANC

En els darrers anys el Col·lectiu Joan Crexell ha donat el seu suport explícit a l'ANC, Òmnium Cultural i a l'AMI perquè els considera les punta de llança de la societat civil mobilitzada que ha fet possible  la gran revolució social, democràtica i nacional en la que està immersa la societat catalana en el seu camí cap a la independència.



L'èxit de l'ANC és una realitat i tots  forces polítiques i institucions incloses  n'han d'ésser molt conscients i a la vegada entendre que aquesta anella de la cadena cap a la llibertat de la nostra societat s'ha de cuidar i se li ha de prestar tota mena de suports i d'escalf polític si no volem malbaratar aquesta iniciativa vital.

Dit tot això, el nostre col·lectiu s'atreveix a manifestar que l'ANC no està en el seu millor moment. Les últimes mobilitzacions no han tingut l'assistència desitjada. L'organització territorial demostra febleses i pateix  algunes desercions i l'estratègia i el llenguatge de la direcció actual de l'entitat no acaben de convèncer. La burocratització de l'organització i la multitud de parcel·les que la conformen l'està desactivant i l'està allunyant d'allò que l'havia fet forta el contacte directe amb les bases que són la bona gent sobiranista del país. I això comença a ser preocupant.

L'actual president Jordi Sánchez n'és un valor indiscutible i avui per avui insubstituïble però plana sobre la seva persona  les diferències d'estil que va saber imposar i estendre  Carme Forcadell amb les que va aconseguir  uns nivells de de mobilització i d'unanimitat mai vistos.

L'ANC, per tant, necessita eleccions. Un nou secretariat i un full de ruta clar, menys organitzacions paral·leles internes  i trobar la manera de reiniciar-se per convertir-se una vegada més, conjuntament amb Òmnium i l'AMI,  en una de les forces  que es col·loqui i empenyi el nostre govern en un període històric i  decisiu  de cara a assolir la nostra independència.

L'ANC no pot estar sotmesa a cap partit polític ni a cap grup de pressió però a la vegada ha de tenir un gran respecte pel protagonisme de les forces polítiques i sobretot del nostre Parlament i el  nostre Govern.

L'ANC té una altre funció imprescindible ampliar les bases del sobiranisme aconseguint  la coincidència i  la complicitat amb totes les forces polítiques que tinguin en el seu programa el dret a decidir. L'Assemblea no es pot conformar  únicament amb CDC , Demòcrates de Catalunya, ERC i la CUP. Això ja s'ha demostrat que és insuficient necessitem els sindicats majoritaris i també la nova força emergent encapçalada per Ada Colau i Iniciativa per Catalunya. Aquest hauria de ser el bloc que ens permetés  assolir la gran majoria necessària per tirar endavant la consecució de la llibertat del nostre poble.

L'ANC no està en crisi que l'unionisme no es faci il·lusions només li cal un full de ruta clar i reiniciar-se.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat