Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de juliol del 2016 | 00:00
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Un estiu per a la reflexió de cara a la represa

Hi ha alguns aspectes de la gestió i l'acció política del sobiranisme dels que per prudència política no se'n parla. Però, caldria començar a dir que en diversos sectors es comença a denotar un cert cansament. Així, iniciatives poc pensades i no gaire elaborades ens han portat a patir petits fracassos dels que hauríem de prendre nota.

Alguns exemples: la concentració davant de la Delegació del Govern espanyol (Fort Apatxe) a Barcelona que només va reunir a uns pocs centenars de persones o diversos actes en els quals l'assistència no va ser ni molt menys l'esperada. I per acabar d'arrodonir-ho tot plegat l'ANC convoca una consulta interna i només el 25% dels associats  hi acaben participant.

Vol dir això que el sobiranisme està en retirada? De cap de les maneres. Dia a dia l'estat i els seus aparells generen nous independentistes i refermen els ja existents.  Tot i així, és veritat que  el món independentista és cada dia més exigent. Aquest va votar unes forces polítiques per tirar endavant el Procés i ara reclamen que aquest es tiri endavant fins a les últimes conseqüències.
Aquest estiu, doncs, cal que tots plegats reflexionem però sense perdre la tensió organitzativa de les nostres forces polítiques, sindicals i cíviques perquè el proper mes de setembre haurem de fer un gran pas endavant. L'11 de setembre  haurem de tornar a mobilitzar la bona gent del sobiranisme per tal que tornin a omplir els carrers i facin sentir la força de l'independentisme. Que quedi clar que no defallirem i que cada cop estem més consolidats.

I al setembre també viurem la moció de confiança a la que es sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. No dubtem que la superarà. I és que l'estil i les maneres de fer del president Puigdemont són aire fresc pel Procés i això fa que aquest, cada vegada més, compti amb més protagonisme i credibilitat.

No voldríem deixar de parlar aquí de en quin moment es troben les forces sobiranistes. Així,  ERC ja és la força majoritària del sobiranisme polític i avui per avui  és una formació política cohesionada i sense fissures. Pel que fa als convergents amb una actuació d'urgència han creat el Partit Demòcrata Català que ha posat en qüestió Demòcrates de Catalunya, els seus companys sobiranistes amb els que treballen conjuntament a Junts pel Sí. Així doncs, un mal començament. Tot i així, aquesta nova formació està  fent  net amb el passat i amb moltes de les persones que el van protagonitzar i estan configurant una nova direcció generacionalment molt jove procedent de la pedrera de la JNC i del món municipal amb la que encarar el futur amb optimisme . I és que no hem d'oblidar que l'espai polític de CDC és vital per a la creació d'una majoria política i social per a la independència. I pel que fa a la CUP sembla que ha aprés d'alguna de les seves desafortunades actuacions dels últims mesos i una nova direcció s'està configurant que obre noves expectatives i esperances que esperem permetran solidificar la majoria sobiranista.

Bon estiu !. Descanseu i reflexioneu el que us calgui i agafeu forces que al setembre tots i totes tornarem a ser necessaris.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat