Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de novembre del 2015 | 11:32
Crònica · Economia

Nou capítol en les desavinences entre Foment del Treball i la Cecot

Foment creu que s'ha trencat la lleialtat institucional entre les dues patronals i manté un expedient obert a l'entitat vallesana

La crisi oberta entre Foment del Treball i la Cecot va viure un nou capítol la setmana passada en la junta directiva de Foment, en el decurs de la qual, Antoni Abad, president de la Cecot i alhora membre de la junta directiva de Foment, va expressar la seva sorpresa per la forma com es va assabentar de l'expedient obert contra la Cecot. Abad va reclamar a Foment un debat intern sobre quin ha de ser el paper de les organitzacions empresarials en moments de canvi.

Joaquim Gay de Montellà va intervenir després, però sense aclarir res. Posteriorment també va intervenir el president de la comissió encarregada d'estudiar el cas, Josep Manuel Basáñez, que va adoptar un to conciliador, assegurant que s'escoltarien els seus arguments i que no es prendria cap decisió precipitada.

Oficialment, l'enfrontament entre Foment i la Cecot se centra en qüestions burocràtiques i quines són les competències de cadascú, però la qüestió de fons és que des de la Cecot, majoritàriament integrada per petits i mitjans empresaris, han estat molt actius en el procés català –van signar el Manifest del Far—, mentre que Foment del Treball defensa la recuperació del model de pacte amb Madrid, en la línia del que defensava fa uns anys la coalició CiU i ara només Unió.

Un debat entre cúpules empresarials amb un incert escenari polític de fons. Els últims esdeveniments han introduït un nou punt d'inquietud en els empresaris de perfil sobiranista. La Cecot, una de les patronals que més ha simpatitzat amb Mas, veu ara amb preocupació les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. Alguns postulats de la CUP no agraden a l'empresariat, que accepten que el Parlament hagi girat cap a l'esquerra, però una cosa és el centreesquerra, i una altra, l'extrema esquerra. També defensen que la CUP és el partit amb menys escons i no pot imposar la seva agenda.

El cert és que l'empresariat es mostra prudent i molt pendent de com evoluciona la situació política. La qüestió és fins on arribarà el seu compromís amb el procés.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat