Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de juliol del 2013 | 15:27
Crònica · Estructures i estratègia d'estat

L'aposta de Joan Rigol i la del Consell Assessor per a la Transició Nacional (II)

L'aposta per Joan Rigol és intel·ligent i rigorosa. El President Rigol, des del Parlament, va generar un tarannà d'entesa que va superar en tot moment el marc polític de CiU, la seva federació. Rigol va saber col·locar la presidència del Parlament català a un nivell que fins i tot va crear escola de continuitat amb el President Ernest Benach. Rigol va mostrar també una vàlua important: va saber crear ponts amb el socialisme català i els sindicats, i va merèixer el respecte del PP.

Rigol ara té la responsabilitat de consensuar una declaració política que arrosegui la majoria de les forces polítiques i socials pel dret a decidir amb el màxim suport. Des del Col·lectiu 2014 respectem aquesta iniciativa però no creiem que de cap manera aquesta signifiqui un fre o un endarreriment de la consulta més enllà del 2014.  

Per la seva banda, el persident Mas, d'una forma més que improvisada, ha creat el Consell Assessor per a la Transició Nacional perquè l'assesori. Fins aquí cap problema. És la seva competència. Ara bé, per la seva composició, ens n'adonem que no és més que això: un grup assesor en el qual hi ha persones molt valuoses i expertes com són Núria Bosch, Carles Boix, Salvador Cardús i Ferran Requejo, però també on hi ha personatges... que no sabem ben bé que hi pinten.
El Consell Assessor per a la Transició Nacional és un òrgan assesor. Que ningú n'esperi res més"
El Consell Assessor per a la Transició Nacional no és, doncs, un estat major com s'ha creat a altres latituds i circumstàncies històriques sinó que és un òrgan el qual el seu paper és assesorar, únicament i exclusiva. Que ningú n'esperi res més.

El que resta, doncs, del 2013 és per a llaurar el consens amb Joan Rigol i els assesors a cara descoberta del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Però si anem de veres, el 2014 s'haurien de crear estructures d'estat blindades davant de l'Estat i dels seus aparells i també davant la frivolitat i la innocència de molts dels nostres polítics i mitjans de comunicació. 

Comença a ser hora de treballar sense complexos i amb voluntat d'estat.



Col·lectiu 2014.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat