Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de d'abril del 2015 | 18:21
Crònica · Illes Balears

Cristòfol Soler, escollit president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Després d'un parell d'intents, el 2014, de crear una ANC a les Illes Balears (dos intents frustrats) aquesta setmana una sèrie de sectors a l'entorn dels partits polítics mallorquinistes, el Grup Blanquerna, l'OCB i altres plataformes i assemblees pel dret a decidir han creat l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM).

Amb el clar objectiu d'abatre el PP a les Illes i la política de Bauzá, clarament ultradretana i anticatalana, s'ha posat al front de Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) Cristòfol Soler, expresident del govern de les Illes, expresident del Parlament de les Illes i l'home que impulsà la normalització lingüística al comerç del territori i alhora una important llei de protecció del territori. 

Tot plegat va portar Soler a enfrontar-se el passat 2014 a Bauzá (durant les grans mobilitzacions per la llengua a les Illes) fet que va provocar que Soler abandonés el PP acompanyat d'un sector mallorquinista del partit.

Aquest gir significatiu, amb la creació de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, a poques setmanes de les eleccions autonòmiques i municipals, podria deteriorar encara més la imatge del PP de Bauzá.

Soler ha estat escollit per unanimitat entre els socis i ha remarcat que l'ASM "pressionarà perquè el govern entrant no se'n vagi de vacances sense abans d'haver retornat la normalitat educativa, lingüística i cultural a les Illes Balears." L'associació també considera una prioritat aconseguir un diputat a Madrid que no sigui de cap partit estatal per poder-nos defensar. Per aquest motiu, té previst intensificar els contactes amb els partits polítics "de país" abans de les eleccions generals de finals d'any.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat