Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de novembre del 2010 | 14:41
Crònica · Madrid

El govern espanyol es venja d'ERC

El PSOE ha tancat la porta als nassos d'ERC. s temps de reformes, imposades per la mà ben visible del mercat i els socis han canviat. Els socialistes han triat el PNB i Coalició Canària i, ara, comencen a festejar a CiU. Els acords amb les esquerres nacionals de Catalunya, Euskadi i Galícia ja són història i, si amb això no n'hi hagués prou, el govern espanyol està decidit a passar factura a aquestes formacions: creu que els pactes amb aquests partits els acabaran perjudicant a les urnes. I ara els ho faran pagar car.

L'exemple l'hem tingut aquesta setmana. La ministra de Cultura ha explicat que, als pròxims dies, sortiran cap a Catalunya, procedents de l'Arxiu Històric de Salamanca, 26 caixes amb documents de particulars de Lleida i de la CNT de Barcelona. El diputat independentista Joan Tardà li ha retret a González-Sinde que no hagi agilitzat el procés per culminar-lo aquesta legislatura. Per als republicans, aquest serà el primer regal de Zapatero al nou govern de la Generalitat amb la visita posada a Madrid, en la necessitat d'eixamplar el consens polític amb els partits de centredreta per apuntalar millor les reformes que estan a l'horitzó, com la de pensions o de les polítiques d'ocupació.

Amb aquesta decisió simbòlica, els socialistes penalitzen ERC, a qui han recorregut quan els ha calgut reforçar un perfil més ideològic en temes socials que ara Brussel·les i Berlín, per cert, han obligat a desar a la calaixera. I és que a Madrid, en privat, els socialistes -incapaços de fer autocrítica- senyalen als partits de Joan Puigcercós i de Joan Herrera com a causants de la debilitat del PSC a Catalunya, primera peça d'un dòmino que pel PSOE pot acabar ensorrant Zapatero.

I mentrestant, els documents segueixen al fred de Salamanca, al carrer de l'Espoli -i no és broma!- on hi ha el nefast Arxiu amb els documents robats als ciutadans d'aquella República assassinada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat