Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de d'octubre del 2011 | 16:31
Crònica · Madrid

PSOE: ni oblit ni perdó

Zapatero va avançar les eleccions al 20 de novembre sabent que no serien capaços de remuntar les enquestes. Els socialistes espanyols han decidit immolar-se i el més greu és que no han fet els deures: memòria històrica, llei de llengües cooficials o la llei de llibertat religiosa han quedat "oblidades" en un calaix de la Moncloa.

El Valle de los Caídos, una de les moltes assignatures pendents de Zapatero

Madrid · Escrivia aquesta setmana en Joan Tardà: "Jáuregui [ministre de la Presidència] es comprometé a no anar-se'n sense haver resolt el Valle de los Caídos. Una altra falsedat. Les despulles de catalans enterrats hi continuaran". A les portes de la commemoració de l'assassinat del President Companys, cal assenyalar la falta de respecte del govern del PSOE cap a les víctimes del genocidi franquista. Zapatero i Jáuregui han estat incapaços de doblegar la irreductible i nostàlgica comunitat benedictina que gestiona el tètric temple de Cuelgamuros. Allí, sota terra i en pèssimes condicions, hi ha les restes mortals de milers i milers de ciutadans lleials a la República que hi van ser inhumats en contra de la seva família (o sense ni tan sols el seu consentiment, com és el cas de l'avi de Joan Pinyol, de Capellades, un dels principals lluitadors perquè es faci justícia i guanyi la dignitat). Afeblit, només preocupat per agradar a l'Ibex 35 i als poderosos, Zapatero s'ha oblidat dels humils i els ha condemnat a una segona derrota. L'esquerra espanyola, de nou, ha fallat a les víctimes del feixisme.

No ha estat l'única deixadesa del president del govern espanyol, que llença el seu electorat als peus dels cavalls del PP i els abandona a la seva sort. Als catalans ens ha privat de la llei de llengües cooficials que havia promès i que formava part del calendari legislatiu prioritari. En aquest cas, el vicepresident Manuel Chaves no ha fet la feina. L'exlíder anadalús, més preocupat per les batusses al PSOE del sud que per la governabilitat, tampoc no ha impulsat la tasca per refer les parts escapçades pel TC de l'Estatut, com havia promès al PSC.
Afeblit, només preocupat per agradar a l'Ibex 35 i als poderosos, Zapatero s'ha oblidat dels humils
El PSOE s'ha rendit i la derrota –de moment moral, més tard a les urnes– ha estat mancada de qualsevol espurna d'èpica. El socialisme, en una actitud indigna d'un governant, ha endarrerit la privatització d'AENA perquè Rajoy la cuini al seu gust (i això, després d'haver traït la lletra de l'Estatut!); ha renegat de la llei de llibertat religiosa, un compromís de la primera legislatura amb ERC i ICV, i ha estat incapaç d'aprovar una llei de la transparència que hauria ajudat a treure la pols a una Espanya que s'entossudeix a viure amb les finestres tancades i amagant les vergonyes que molts, cada cop més, comencen a intuir i denunciar.

El fracàs del PSOE és en realitat un deixar-se anar, un abandonar-se; és una renúncia, una immolació. Ni oblit, ni perdó, clama l'esquerra...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat