Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de juny del 2016 | 11:40
Crònica · Nació Digital

Importants "think tanks" europeus veuen molt probable la independència catalana

A Àustria es prenen molt seriosament el procés sobiranista. L'acte celebrat a Salzburg el 25 de maig sota el títol "El camí de Catalunya dins d'Europa", organitzat per l'IRE (Institut de les Regions d'Europa), influent laboratori d'idees austríac, junt amb la delegació de la Generalitat a Viena, que dirigeix Adam Casals, ha tingut un ampli ressò en els mitjans de comunicació d'aquell país.

Catalunya interessa, i cada cop més, en centres sensibles d'opinió internacional. Divendres al vespre, la televisió regional de Salzburg va emetre un reportatge que inclou declaracions dels principals participants. Un d'ells, Kai-Olaf Lang, és membre destacat de l'Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional, que elabora informes per la cancelleria i el Bundestag alemanys. Lang va ser molt explícit a l'hora de considerar que les institucions i els grans estats de la UE acollirien una Catalunya sobirana de manera molt pragmàtica.

L'escriptora Krystyna Schreiber va ser una altra de les intervinents. Per part del departament d'Afers Exteriors que dirigeix Raül Romeva, va exposar la situació a Catalunya Jordi Solé, secretari d'Afers Exteriors i de la UE, qui va deixar clar el compromís de Catalunya amb el projecte europeu. Unes declaracions que van ser molt ben acollides per un auditori encara trasbalsat pels resultats de les eleccions presidencials a Àustria, amb una extrema dreta euròfoba molt potent que va ser derrotada per la mínima.

L'aposta decidida del sobiranisme català pels valors de la UE zona molt bé en els cercles europeistes d'Àustria. Potser qui millor ho va expressar va ser Frank Schausberger, expresident de la regió de Salzburg, important polític democristià, qui va donar per feta la independència de Catalunya en un futur no molt llunyà. Schausberger va dir literalment que té el convenciment que "s'ha assolit el punt de no retorn i la independència de Catalunya em sembla inevitable".

Pep Martí

(Servei de Nació Digital per a Tribuna)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat