Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de d'abril del 2011 | 15:48
Crònica · País Valencià

València, Torres de Quart, 18 hores

Dissabte vinent, 16 d'abril del 2011, ben bé pot ser un d'aquells dies que es recorden durant anys i panys, al País Valencià. Tal com ja va fer el 6 de maig del 1995, ara farà setze anys, Acció Cultural ha convocat la tradicional manifestació del 25 d'Abril amb un èmfasi especial.


València · Si llavors va ser per mirar de barrar el pas al PP d'Eduardo Zaplana, ara l'objectiu és criticar de manera unànime l'acció de govern de Francisco Camps. Si aleshores la demanda era "no perdem el país", ara la reivindicació té molt més a veure amb la llibertat d'expressió elemental i reclama un dret que s'ha repetit al llarg i ample del país des que el febrer passat el senyal de Televisió de Catalunya va deixar d'arribar al sud: "Volem TV3".

Ja fa quatre anys i tres mesos que el Consell va obrir la guerra contra TV3. Si aleshores l'objectiu era seduir els votants regionalistes que encara quedaven pel camí, ara ha estat la tossudesa de Camps i els seus, perquè els valencians deixaren de veure els quatre canals de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals, la que ha fet que la desconnexió haja superat les traves legals i la resistència d'ACPV, entitat a la qual només l'allau de multes imposades per la Generalitat Valenciana ha aconseguit de tancar els repetidors que els tribunals no tancaven. La divisió al mateix Tribunal Superior de Justícia valencià ha estat paradigmàtica.

La crida ciutadana és tan contundent que fins i tot s'hi ha mobilitzat el cantant Lluís Llach, i no per encapçalar la manifestació, sinó per cantar algunes cançons al final de la mateixa. Serà la seua primera (i única?) actuació després que ara fa quatre anys anunciara que plegava. Lamentablement, la situació d'emergència que viu el País Valencià, amb un setge palmari del PP a les institucions i organismes que no controla, ha fet que el de Verges retorne als escenaris ni que siga per uns minuts. Com ell mateix ha dit, en tot aquest temps ha dit "no" a tot de propostes que li han fet, però en canvi va ser ell mateix, amb una trucada al president d'Acció Cultural, Eliseu Climent, qui va proposar-li de tornar-hi breument. Carles Santos obrirà la manifestació dirigint una banda de música, mentre que l'acte final serà protagonitzat no sols per Llach, sinó que també s'hi afegirà el cantautor Feliu Ventura i l'actriu Pepa López, que serà l'encarregada de llegir el manifest.
Les principals ciutats del País han protagonitzat mobilitzacions per TV3, totes elles multitudinàries
L'ACPV, de la seua banda, continua recaptant fons per a abonar les diverses sancions del Consell, que ja totalitzen 800.000 euros. En cas que no es facen efectius abans de 40 dies, si fa no fa quan les eleccions autonòmiques i municipals, la Generalitat Valenciana estaria en condicions d'embargar els comptes i els béns immobles i mobles de l'entitat. Els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l'escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d'art que puguen vendre's i que alhora servesquen com a font d'ingressos.

Tal com ha fet saber l'entitat cívica, la manifestació del proper dissabte 16 d'abril culmina la sèrie de mobilitzacions que han tingut lloc des de que el passat 17 de febrer ACPV es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià sota l'amenaça de noves multes per part del Govern valencià.

En els dos mesos que han transcorregut, hem comptabilitzat 66 concentracions i manifestacions en tota la geografia valenciana, de manera que les principals ciutats del País han protagonitzat mobilitzacions per TV3, totes elles multitudinàries i amb un espectre social i polític molt ample i divers. Però la manifestació del proper 16 d'abril també recull totes les inquietuds expressades per les mobilitzacions de les darreres setmanes per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic o pel territori, fet que s'ha traduït en l'adhesió a la convocatòria dels sindicats i les principals entitats cíviques (a més d'Acció Cultural, la manifestació és convocada pels sindicats CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana, i les entitats Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Plataforma per la Llei de la Dependència, Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua, Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet i Col·lectiu contra la Corrupció).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Política catalana
Lluís Llach ha estat escollit president de la Comissió d'estudi del Procés Constituent
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Opinió · Política catalana
El moment de les persones
Indica publicitat