Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de d'octubre del 2015 | 13:09
Crònica · Política catalana

Alguna cosa es mou a l'empresariat català després del 27-S

Sembla que, després dels resultats del 27-S, les posicions d'una part del món empresarial català, decantat per les influències de Madrid i els poderosos, sobre les relacions entre Catalunya i Espanya no són tan unívoques com semblaven.

Barcelona · Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, la setmana passada, en un acte davant el cos consular acreditat a Barcelona, valorava les eleccions del 27-S constatant que els resultats indiquen que a la societat catalana hi ha desitjos de canvi  que han de ser atesos, matisant anteriors declaracions, tant seves personalment com institucionals de Foment: "El que és clar és que en algun moment s'haurà de fer un referèndum, ja que cal donar una resposta a aquesta gent, el 48%, que ha votat en un determinat sentit". I, com a rematada final, el president de Foment tancava la seva intervenció expressant la seva admiració envers David Cameron, pel seu encert polític en la gestió de referèndum escocès.

Diversos membres de la Cambra de Barcelona retreuen a Valls no haver subscrit el Manifest del Far quan el ple de la Cambra havia aprovat per unanimitat de fer-ho"

A la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls ha hagut de fer front a un ple extraordinari sobre la seva gestió, tant per la manera de dirigir l'organisme, com per les seves intervencions preelectorals, que segons alguns membres del ple, s'han saltat els pactes interns. Tot i que havia donat suport al sobiranisme en diverses ocasions, Valls va començar a qüestionar-lo i a alertar de les conseqüències econòmiques que podria comportar la independència quan, el passat estiu, va ocupar la vicepresidència de la Cambra d'Espanya, l'organisme cameral promogut pel PP. Diversos membres de la Cambra de Barcelona retreuen a Valls no haver subscrit el Manifest del Far (en el qual Cambres de comerç catalanes i les patronals, excepte Foment del Treball, donaven suport al dret a decidir), quan el ple de la Cambra havia aprovat per unanimitat de fer-ho.

Amb tot, Valls ha sortit triomfador del ple extraordinari, amb una majoria absoluta de vots a favor de la seva gestió, gràcies al control ferri que manté de la institució. Tot i així, Valls va reconèixer, sense dir-ho, que s'havia equivocat posicionant-se políticament abans del 27-S, i va voler deixar clar que  " la Cambra no ha canviat en res" i que "Sempre hem expressat el nostre respecte per la voluntat del poble català i en el que decideixi el Parlament de Catalunya".

Però per a alguns dels assistents, aquesta afirmació arriba tard, perquè "el mal ja està fet" i creuen que el president de la Cambra va marcar la seva posició quan, al juliol, alertava de la preocupació que generava el 27-S en l'empresariat català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat