Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de d'octubre del 2011 | 18:12
Crònica · Política catalana

CCMA, la crisi no ho justifica tot

El Govern ha aprovat avui mateix gràcies als vots del Partit Popular tirar endavant la reforma de la llei de Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La norma redueix de forma dràstica el número de consellers del consell d'administració i en simplifica l'estructura.

Una imatge de la votació de la llei òmnibus de reforma de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

L'argument és, evidentment, el d'estalviar recursos. Més en un moment com l'actual en que, a les portes d'una nova recessió (les retallades no estan servint perquè l'economia refloti, per ara) el govern reclama sacrificis extrems en forma de retallades salarials al personal del sector públic i que fins i tot les aplica als alts càrrecs amb l'objectiu de donar exemple. Però més enllà del sentit i l'oportunitat d'aquestes mesures, la reforma de la CCMA tomba el model que, per consens, es va aprovar l'any 2007 al Parlament després d'anys de bloqueig i mesos de negociacions.

Es va ara cap a un model més simple, de control més directe i executiu del consell de govern que el que hi ha hagut fins ara

Es va ara cap a un model més simple, de control més directe i executiu del consell de govern que el que hi ha hagut fins ara. I els consellers no seran pas dotze, assegurant d'alguna manera la representació de tots els grups parlamentaris de la cambra i els treballadors de l'ens amb majories qualificades, sinó que seran només cinc. Les minories (en aquest cas ERC i ICV, que sempre han demostrat un alt grau de compromís nacional amb la televisió pública) quedaran segurament sense possibilitats de dir-hi la seva i CiU, PSC i PP es repartiran el consell. Es donarà, a més, la circumstància que, si no apareixen figures de consens, la federació no hi tindrà assegurada la majoria absoluta en aquest nou consell, ja que difícilment aconseguirà tenir-hi més de dos representants. El PSC i el PP poden tenir, per tant, l'última paraula.

El pitjor del cas és que a canvi d'aquesta reducció de consellers i de controls democràtics, el govern de Mas no s'ha compromès a acabar amb el partidisme i el perfil marcadament polític d'alguns dels actuals consellers. Aquesta burla a l'esperit de la llei (que al seu dia es va complir amb noms com Eduard Berraondo o el mateix Albert Sàez i poc més) seguirà vigent.

L'oposició ha recordat a Mas que la crisi no pot ser una excusa ni pot justificar-ho tot per atacar la pluralitat dels mitjans públics catalans

La crisi està marcant, de forma angoixant, la legislatura a Artur Mas. Malgrat les incomoditats en l'accés als serveis bàsics, la ciutadania s'està mostrant comprensiva amb la situació i la contestació es limita per ara als col·lectius de treballadors més directament afectats. Però l'oposició, i també dirigents del seu propi partit, han recordat a Mas que la crisi no pot ser una excusa ni justificar-ho tot per atacar la pluralitat dels mitjans públics catalans, que han de millorar la seva gestió però seguir sent un model en tots els altres àmbits.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat